Leif GW Perssons ilska i tv-rutan efter upploppen – tvingas avbryta

Leif nGW ryter ifrån mot jurister – Anders Pihlblad tvingas rycka in.

Tvingades markera mot folkkära profilen.

Foto: TV4
Leif GW Persson gav en rejäl känga till Sveriges samlade juristkår under Nyhetsmorgon.
En såpass hård känga att programledare Anders Pihlblad fick stoppa den folkkäre kriminologen.
– Men det gör ju alla, muttrar Leif GW i TV4-rutan.
0:36

Efter reklamen: Älgen Olivia äter gärna i Leffes kök

(0:36)

Slå på ljud

Det var en hektisk morgon för den folkkäre profilen Leif GW Persson. I TV4:s Nyhetsmorgon fick han först uppdraget att kommentera och reda ut påskhelgens upplopp av ligister i flera städer.

Leif GW Persson var kritisk mot att den danske partiledaren Rasmus Paludan överhuvudtaget fick demonstrationstillstånd i städer som Linköping och Örebro.

Leif GW Persson gav kängor till både höger – och vänster från morgonsoffan.

Foto: TV4

– Han har det primära syftet att dra i gång det här skeendet, och det lyckas han med fullt ut. Med tanke på hans historik i både Danmark och i Sverige, så borde polisen ha varit medvetna om det, men han har ändå fått sina tillstånd, han borde inte ha haft dem, säger Leif GW i programmet.

Ger en ilsk spark mot polisen

Från morgonsoffan riktades även stark kritik mot polisledningen, som enligt Leif GW Persson inte utnyttjade alla resurser som stod dem till förfoganden. Den folkkäre profilen menar att polisen borde varit förberedda på den anstormningen, eftersom det var polisen själva som godkänt demonstrationen.

– Det kommer att gå över styr, säger Leif GW.

Northug visar upp lyxlägenheten – kopplingen till svenska kungen

– Det leder till allt det här. Att man bränner upp ett antal polisfordon, att personal skadas. Och det beror på usel ledning, centralt, fortsätter Leif GW.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Leif GW var på humör i dag

Men det var inte den enda kritiska sparken Leif GW Persson måttade från morgonsoffan. Han fick även kommentera det rättsfall som står på bordet.

Två jurister från en välkänd byrå åtalas får att ha våldtagit en kvinna under en jobbtillställning på ett anrikt slott. Enligt Dagens Juridik ska en av juristerna också ha sexuellt ofredat två andra kvinnor.

Fallet fick Leif GW Persson att ryta till. För det är inte första gången högt uppsatta jurister fastnar för lagens långa arm på senaste tiden. Flertalet advokater har åkt dit för saltade fakturor, medan en annan advokat i Halmstad anklagas för att helt sonika placerat ut en pistolattrapp för att få sin klient friad.

Anders Philblad var tvungen att markera.

Foto: TV4
Vladimir Putins bästa vän Viktor gripen – efter oförlåtliga draget

– Det är för mycket sådant här. Jag brukar inte gå i taket av allmänmoraliska skäl. Men åklagare och advokater turas nu om att förekomma i olustiga sammanhang. Det kanske är dags för … så kallad självrannsakan, säger Leif GW Persson.

– Båda dessa jurister förnekar brott, sticker programledare Anders Pihlblad in i Leif GW:s långa harrang.

– Men det gör ju alla, muttrar Leif GW tillbaka mot insticket.

Återigen avbryter Anders Philblad för att förtydliga att juristerna nekar, varpå en var det verkar smått upprörd GW bryter in igen och börjar vifta med händerna innan man går till reklam.

LÄS OCKSÅ: Tvillingpojkarna tragiska döda – efter pappans oförlåtliga tilltag

LÄS OCKSÅ: 43-åriga Robin fejkade sin graviditet 2 gånger – för att slippa jobba

Foto: TV4

SENASTE NYTT!