Leif GW fullständigt rasande mot polisledningen: ”Bananrepublik”

Leif GW fullständigt rasande mot polisledningen: ”Bananrepublik”

Foto: TT
Leif GW Persson sågar rikspolischefen längs med fotknölarna – efter att det kommit ut att han känt till kärleksskandalen i polisledningen.
– Det är jävligt allvarligt, säger GW till Aftonbladet.
Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären
0:39

Efter reklamen: Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

(0:39)

Slå på ljud

Leif GW Persson, 77, ryter ifrån rejält. Han ifrågasätter rikspolischefen Anders Thornberg, 63, fullständigt efter att skandalen kring den infekterade relationerna inom polisledningen uppdagats – och det framkommit att rikspolischefen känt till det hela i minst 9 månader.

Det var i förra veckan som medieuppgifter framkom att det kan ha funnits en sårig kärlekskonflikt i den högsta polisledningen, mellan regionpolischef, Mats Löfving, 61, och Linda Staaf, 46, något Hänt Nyheter har rapporterat om.

Anklagelser har efter avslöjandet flugit vilt. Det har bland annat avslöjats att Staaf fått bära tjänstevapen, trots att hon inte är utbildad polis, samt att Mats Löfving kan ha varit jävig när han anställde Staaf, enligt flertalet medier.

Leif GW: ”Bananrepublik”

Allt detta har rikspolischef Anders Thornberg känt till – men inget har kommit upp till ytan. Nu ryter Leif GW Persson ifrån. Han kallar affären för att lukta ”bananrepublik”.

– Att Anders (rikspolischefen, red. anm.) gör sådär är obegripligt. Jag vet inte om det är kriminaliserat, men det är jävligt allvarligt. Doften av bananrepublik blir oerhört påtaglig här.

Enligt GW är det Mats Löfving, som under måndagen fick tilldelat andra arbetsuppgifter, som borde se upp.

– Så här får det inte gå till och är det någon som kan bli intressant är det väl Löfving. Jag ser inte att det kan finnas någon grund för att gå på Staaf rättsligt.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN