extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

29-åriga mamma Lauras tvillingar höll på att döda varandra i magen

14 jul, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
Laura med döttrarna
Laura var gravid väntade tvillingar med sin partner.
Då fick hon ett mardrömsbesked.
Nu berättar hon om den hemska händelsen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng
Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng

Laura Watson, 29, hade blivit gravid och väntade barn tillsammans med sin partner James Weir, 34. Men mitt under graviditeten fick denett besked som ingen förälder önskar sig. Hennes två döttrar som ännu inte var födda hade fått en livshotande åkomma. En åkomma som gjorde att hennes ofödda tvillingar höll på att döda varandra inuti livmodern. De hade diagnosticerats med tvillingtransfusionssyndrom. Något som drabbar blodcirkulationen hos fostren. Eftersom deras blodcirkulation nästan alltid är ihopkopplade via blodkärlsförbindelser i moderkakan.

Tvillingarna gavs en liten chans att överleva

Laura fick förklarat för sig att det inte var stor chans att fostren skulle överleva.

– Jag fick höra att jag inte kunde göra någonting och troligen förlora båda eller genomgå en operation med 30 procents chans att överleva. Jag fick till och med frågan om jag ville avbryta graviditeten, men jag kunde inte göra det, jag var tvungen att ge dem båda en chans, säger Laura till The Mirror.

Annons

Laura flögs från sitt hem i Nordirland till St George's Hospital I London för att genomföra en operation som skulle hjälpa fostren. Åtta veckor efter operationen upptäckte läkarna att den mindre av fostren led av blodbrist. Vilket gjorde att de fick göra ett akut kejsarsnitt. Då vägde hon under ett kilo varpå hennes syster vägde lite över ett kilo.

Mamman Laura fick bara se sina barn en kort tid efter födelsen, innan de fördes till intensivvårdsavdelningen på sjukhuset. Laura fick sedan en blodtransfusion innan hon äntligen fick hålla sina nyfödda döttrar tre dagar senare.

Glädjebeskedet för familjen efter tuffa tiden

Trots de stora problemen överlevde de nyfödda systrarna. Vilket också gjorde att parets 3-åriga son fick träffa sina systrar.

– Jag hade aldrig drömt om att jag skulle få ta hem dem båda efter det vi gick igenom, men nu är de här och de mår bra och jag kan inte förstå det, säger hon.

Annons

Laura berättar vidare att de första månaderna efter döttrarna födelse var otroligt jobbiga för familjen.

– De första månaderna var väldigt stressiga. Vi var tvungna att balansera tiden med vår treåring och måste fortfarande kontinuerligt besöka sjukhuset, säger hon och fortsätter:

– Vi besökte dem på intensivvårdsavdelningen hela tiden och att lämna dem krossade våra hjärtan varje dag. Jag kunde inte tänka på livet efteråt.

Laura säger också att det visar på hur kroppen går in i någon form av överlevnadsläge när den utsätts för något såg hemskt.

– Det bekräftar vad jag känner och hur du går in i överlevnadsläge när något sådant här händer. Vi kämpade mycket, mentalt och ekonomiskt, men som föräldrar gör man det bara. De är mycket arbete, men det är värt det, säger hon.

FOTO: Laura Watson / SWNS

Annons