Lasse Granqvists relationsavslöjande: ”Jag är gift med...”

Carina Bergfeldt och Lasse Granqvist

Lasse Granqvist är en av våra mest folkkära tv-profiler.
Men hur ser det ut på kärleksfronten – och vad krävs för att komma dit han är i dag?
– Jag har offrat en del på det, säger han till Expressen.

0:26

Efter reklamen: Fotbollsspelare blir träffad av raket under match

(0:26)

Sportkommentatorn Lasse Granqvist, 54, är en av våra mest folkkära tv-profiler. I drygt 30 år har han väglett tv-tittarna genom historiska sport- och tv-ögonblick, och visat sig vara ett proffs på att sätta ord på sensationella fotbollsmål när vi andra bara gapar av mållöshet.

Vem minns till exempel inte Zlatans magiska klack mot Italien 2004, som fick Lasse Granqvist att leverera ett spontant glädjevrål som det än i dag pratas om på lunchrasterna.

– Det är måååål! Det är måååål! Det är ett drömmål av Zlatan Ibrahimovic! Det är inte möjligt, han klackar bollen i mål! Det är inte möjligt! Det är inte möjligt! Det är iii-iiinte sant! skrek en närmast begeistrad Lasse Granqvist i direktsändning.

Niklas Wikegård och Lasse Granqvist

Sportkommentatorena Niklas Wikegård och Lasse Granqvist kommenterar en match i SHL.

Andreas Hillergren/TT

Lasse Granqvist: ”Jag är gift med...”

Han har otaligt många mästerskap i ryggen och Lasse Granqvist har under sitt yrkesliv kunnat leva på sin stora passion och fått uppleva det mesta. Men det betyder också att andra saker i livet fått läggas åt sidan.

I en intervju med Expressen förra året berättade Lasse Granqvist att han mer eller mindre varit gift med sitt jobb.

– Ja, jag har fått höra många gånger att jag är gift med mitt arbete och det är rätt. Jag har offrat en del på det. Men jag tycker så här: det är meningslöst att sitta och titta tillbaka, sa han till tidningen.

Lasse Granqvist

Lasse Granqvist berättade i en intervju med Expressen förra året att han ofta får höra att han är gift med sitt jobb – vilket stämmer.

EXPRESSEN
KOLLAPS TV4-profilens kritik mot egna kanalen – sanningen om bilderna

Tv-profilens lycka i jobbet

Även om det utåt sett gapat tomt på kärleksfronten, är Lasse Granqvist helnöjd med livet. Han vet hur få förunnat det är att kunna kombinera sin stora passion med jobb.

– Det finns så många andra människor som har jobb jag inte skulle tycka vara lika roligt, det finns de som inte har jobb alls, det finns de som är sjuka i sin vardag, det finns de som har sjuka anhöriga.

Som den folkkäre profilen han faktiskt är, medverkar Lasse Granqvist i kvällens avsnitt av Carina Bergfeldt i SVT. Där avslöjar han att det krävs noga planering för att kunna genomföra en professionell sändning.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carina Bergfeldt

Programledaren Carina Bergfeldt ser chockad ut när hon får höra talas om Lasse Granqvists avancerade färgsystem under sändningarna.

SVT

”Kaoset är redan hanterat”

När Carina Bergfeldt, 41, frågar hur han har koll på allt kaos, med åldrar, namn och årtal i sportens värld, har han ett svar:

– Det handlar om att skaffa information och ha kontroll över allt som eventuellt behöver sägas. Kaoset är redan hanterat på något sätt. För tittaren, eller lyssnaren, ska du skapa ett lugn eller en närhet när evenemanget väl händer. De bryr sig inte om historiken, hur det gick 2012, det är ju här och nu, säger Lasse Granqvist i programmet.

Den folkkäre kommentatorn avslöjar även att han använder färgpennor som stöd i sitt avancerade referatsystem. Totalt rör det sig om sex olika färger med olika funktion.

– Det är ett sätt att skapa en snabb överblick i materialet. Det är ett ganska invecklat system, säger han.

Lasse Granqvist

Lasse Granqvist berättar att han använder sig av hela sex olika färger för att hålla koll på allt under sändningarna. Här visar han upp sex fingrar, som alla symboliserar varsin färg.

SVT

LÄS OCKSÅ: VM-hjälten Truls ord om sorgen – efter cancerbeskedet

LÄS OCKSÅ: Carina Bergfeldts starka ord om mammans kamp

Foto: SVT, EXPRESSEN, Andreas Hillergren/TT

SENASTE NYTT!