TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Landslagsstjärnans tuffa cancerbesked – starka orden: ”Nattsvart”

23 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Charlotte Rohlin, 41.
Berättar om hur livet vändes upp och ner.
Tidigare landslagsspelaren Charlotte Rohlin, 41, har drabbats av cancer.
– Det blev nattsvart för mig, berättar hon för Expressen.
Annons
3-åringen framför Whitney Houstons "I have nothing"Brand logo
3-åringen framför Whitney Houstons "I have nothing"

Charlotte Rohlin, 41, firades med pompa och ståt som Linköpings defensiva klippa” under Fotbollsgalan 2010, när hon tilldelades titeln som årets back. Ett par år efter nickade hon Sverige till VM i Tyskland iklädd blågult. Samtidigt har hon haft en lång fotbollskarriär i hemmalaget Linköpings FC.

Vid 34 års ålder ställde Charlotte fotbollsskorna på hyllan. Det fanns andra saker i livet som kallade, som familjeliv och barnlängtan. Dessutom dök två gyllene arbetstillfällen upp.

Charlotte Rohlin, 41, spelade i landslaget fram till och med 2015.

Allt gick som på räls

Den forna landslagsspelaren började arbeta som lärare på ett fotbollsgymnasium och på marknadsavdelningen i Linköpings FC. En perfekt kombination, berättar Charlotte för Expressen. Men det var inte allt.

Annons

För tillsammans med partnern Martin Knold så välkomnade de ett barn till världen. Dottern Noelle. Livet gick som på räls och allt var perfekt.

Men i november förra året upptäckte hon en knöl i bröstet. Hon valde att undersöka saken och efter ett besök på sjukhus så vändes hennes liv upp och ner.

Livet vändes upp och ner för den forna LFC-spelaren.

”Det blev nattsvart för mig”

Det var en tumör av aggressiv sort.

– Jag hade en aggressiv, trippelnegativ, bröstcancer. En tumör över bröstvårtan, en lite mindre under. Det blev nattsvart för mig, berättar Charlotte Rohlin för tidningen.

Efter upptäckten har allt gått fort. Charlotte påbörjade cellgiftsbehandling så fort som möjligt efter upptäckten. Behandlingen tog hårt på krafterna. Hon fick åtta rundor med cellgifter.

Annons

Charlotte Rohlin: ”Tuffaste varianter”

Men vården var hela tiden stöttande och sa att hon skulle klara det.

– Det går inte att beskriva, eller tänk att du är riktigt full och bakfull på samma gång. Så fruktansvärt illa mådde jag. Jag fick den tuffaste varianter av behandlingar med cellgifter varannan vecka. De trodde att jag skulle klara av det, säger hon till Expressen.

Charlotte har ständigt haft goda blodvärden under behandlingen. Tumören har dessutom minskat i storlek. Men en genmutation har upptäckts hos den forna landslagsspelaren. Något som gjort att hon fått operera bort båda brösten – och nu står äggstockarna på tur.

Hoppas innerligt att allt ska gå vägen

För tidningen berättar Charlotte att hon gör det för sin dotter och sambo.

– Jag hoppas så innerligt att allt ska gå bra. Allt ser bra ut. De säger att det har gått så bra det kan göra nu. Men jag vågar inte riktigt hoppas förrän jag har fått alla provsvar. Och att de verkligen friskförklarar mig, säger Charlotte Rohlin till tidningen.

Foto: INSTAGRAM, TT

Annons