Landets största familj har påbörjat julshoppingen: ”Jag blir dömd”

Sue Radford till vänster och till höger syns halva hennes familj. I mitten syns Sues första julklappsshopping i bakluckan.

FOTO: Instagram/Youtube
Det finns julklappsshopping och så finns det julklappsshopping i monsterklass.
Sue Radford som har Storbritanniens största familj måste varje år köpa julklappar till alla sina 22 barn.
”Julklappsshoppingen är igång”, skriver hon på Instagram och visar upp bakluckan med flera dyra klappar.
Han var pappa till världens största familj
0:50

Efter reklamen: Han var pappa till världens största familj

(0:50)

Slå på ljud

Många håller nog med om att julklappsshoppingen inför julen kan vara jobbig. Vad ska man köpa till alla och hur ska man hinna? Tänk då att ha 22 barn som du ska köpa julklappar till.

Så är fallet för Sue Radford, 47, som har Storbritanniens största familj. Familjen har en egen realityserie i hemlandet som heter Radford family där britterna kan följa deras vardag.

I programmet syns Sue och hennes man Noel tillsammans med barnen Chris, 32, Sophie, 27, Chloe, 26, Jack, 24, Daniel, 22, Luke, 21, Millie, 20, Katie, 19, James, 18, Ellie, 16, Aimee, 15, Josh, 14, Max, 12, Tillie, 11, Oscar, 10, Casper, 9, Hallie, 6, Alfie, 8, Phoebe, 5, Archie, 4, Bonnie, 3, and Heidie, 1.

Sue och Noel Radford med hälften av sina barn framför ett träd.
FOTO: Instagram

Flera dyra klappar: ”Någon annan som är som mig...?”

På sin Instagram, som har nästan 500 000 följare, visar Sue nu upp att hon har påbörjat monsteruppgiften att köpa julklappar till alla barnen. På en bild syns en överfylld backlucka på en bil med massa olika leksaker. Bland annat två Annabelle-dockor som kostar nära 900 kronor var samt ett Nintendo switch som kostar flera tusen kronor.

”Julklappsshoppingen är igång. Någon annan som är som mig i år och inte är organiserad? Kan bara inte komma in i det i år”, skriver Sue på Instagram och verkar alltså inte vara så sugen att ta tag i den massiva uppgiften.

Början av Sue Radfords julshopping.

Sue Radford visar upp backluckan på bilen där flera dyra julklappar ligger.

FOTO: Instagram

Men några problem med pengar är det i alla fall inte för Sue. Familjen driver nämligen en framgångsrik pajbutik och de har även flera företagssamarbeten tack vare sitt tv-program. Familjen är kända för sitt lyxliv och Sue fick bland annat en range rover värd 380 000 kronor från sin man i 46-årspresent.

”Jag blir dömd”

Familjen får ofta kritik på grund av sin lyxiga livsstil. I fjol köpte Sue flera julklappar för att skänka till frälsningsarmén så att barn som är mindre lyckligt lottade än hennes barn också skulle få julklappar. Hon var rädd att även det draget skulle sticka i ögonen på kritikerna

”Jag blir dömd om jag lägger upp, jag blir dömd om jag inte lägger upp – men hej och hå, här kör vi”, skrev Sue som i stället fick flera positiva kommentarer för initiativet. Det är dock oklart om det blir ett likadant i år.

FOTO: Instagram/Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN