tragiska livsöden

Lämnade sin nyfödde bebis naken i minusgrader – vilseledde polisen

Alexandra Eckersley och tältet där hon dumpade sin nyfödde bebis.

FOTO: Manchester NH Police/WCVB
Baseballstjärnan Dennis Eckersleys dotter Alexandra Eckersley lämnade sin nyfödda bebis naken i minusgrader i skogen.
Hon vilseledde även polisen när de letade efter bebisen och misstänks nu för flera brott.
– Du får inte göra så här mot ett barn, säger polischefen Allen Aldenberg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud
0:29

Efter reklamen: Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud

(0:29)

Slå på ljud

Alexandra Eckersley, 26, larmade själv polisen och sa att hon hade graviditetsproblem i skogen utanför Manchester i östra USA. När räddningspersonal kom dit efter tio minuter berättade hon att hon hade fött barn och hade lämnat det ensam i kylan.

Då började räddningspersonalens desperata sökande efter den lille bebisen. Men personalen hävdar att Alexandra Eckersley först medvetet ledde dem till fel plats. Det var först efter en timme som hon ledde dem till rätt område. Där hittade de den nyfödde lille pojken liggandes helt naken i ett tält – i sju minusgrader.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Kraftigt nedkyld och hade svårt att andas

Bebisen var kraftigt nedkyld och hade svårt att andas och brandmännen fick stabilisera bebisens andning på plats innan han fördes till akuten.

– Det var en exponerad bebis i ett kallt tält. Det var svårt för räddningspersonalen att hantera, säger Jon Starr, distriktschef på Manchesters brandkår till CNN.

Bebisen överlevde mirakulöst och blir bättre för varje dag, skriver New York Post.

Tältet i skogen där räddningspersonalen hittade den nyfödde pojken.

Tältet i skogen där räddningspersonalen hittade den nyfödde pojken.

FOTO: WCVB

Kämpat med drogmissbruk i flera år

Alexandra Eckersley, som har kämpat med drogmissbruk i många år, fick också föras till sjukhus efter händelsen. Hon misstänks nu för synnerligen grov misshandel och äventyrande av ett barns välbefinnande samt likgiltighet och förfalskning av fysiska bevis, rapporterar amerikanska WCVB.

Dennis Eckersley är en känd baseballspelare i USA som valdes in i baseballens hall of Fame 2004 efter en lång karriär i bland annat Boston Red Sox och Chicago Cubs. Han och hans fru Nancy Eckersley som adopterade Alexandra som liten säger att de har erbjudit sin dotter drogavänjning i flera år men att hon har vägrat.

Dennis Eckersley kastar en baseballboll.

Dennis Eckersley är en känd baseballspelare och senare även kommentator i USA.

GARY A. VASQUEZ

– Det finns ingen ursäkt för detta. Om du väljer att bo i skogen och väljer att leva ditt liv på ett speciellt sätt, och du inte vill acceptera vår uppsökande verksamhet och du vill leva där ute och göra det med ditt liv – okej. Men du får inte göra det här mot ett barn, säger polischefen Allen Aldenberg till New York Post om händelsen.

FOTO: Manchester NH Police/WCVB

FRÅN FÖRSTASIDAN