Kvinnan födde samma dag som maken dog – somnade in med sonen på bröstet

04 okt, 2023 
Haley Parke väntade sitt andra barn samtidigt som maken John Brinton var svårt sjuk.
När hans tillstånd plötsligt förvärrades tog familjen det svåra beslutet – att sätta igång förlossningen tidigare.
– När vår bebis lades på JB:s bröst blev hans värden genast bättre, berättar hon enligt Little Things.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nellie får höra föräldrar för första gången – storgråter
Nellie får höra föräldrar för första gången – storgråter

I januari 2021 fick paret John Brinton och frun Haley Parke beskedet att han drabbats av cancer.

Makarna, som hade en son sedan tidigare, bestämde sig för att de ville ta vara på livet och leva det till fullo trots sjukdomen.

En kort tid efter diagnosen fick de reda på att Haley var gravid och de såg fram emot att familjen skulle växa.

Men i slutet av graviditeten kom ett nytt hemskt besked. John skulle inte överleva cancern, och fick höra att han hade sex månader kvar att leva. Då plötsligt, i slutet av november, försämrades hans hälsa kraftigt och tvingades lägga in akut på sjukhus. Paret fick då veta att det inte handlade om månader längre – John hade bara dagar kvar att leva.

Tog drastiska beslutet

Det var bara tre veckor kvar till beräknad födelsedatum när familjen valde att ta det svåra beslutet – de skulle sätta igång förlossningen tidigare så att Johan skulle få träffa sin son. Men de tvingades att ändra planerna ännu en gång när han blev ännu sjukare.

Annons

”Vi började igångsättningen på onsdagskvällen med hopp om en snabb vaginal förlossning. De planerna ändrades på ett ögonblick när ett team av intensivvårdsläkare kom in på rummet klockan åtta på torsdagsmorgonen med nyheterna att JB:s hälsa blivit drastiskt sämre och att han bara hade timmar kvar att leva”, skrev Haley Parke i ett inlägg på Facebook, där hon berättade om hela förloppet.

Eftersom Haley så gärna ville att maken skulle få hålla sitt barn tog hon ett nytt blixtsnabbt beslut. Hon skulle göra ett akut kejsarsnitt. Snabbt var sonen ute och fördes till sin pappa.

”Han gavs till mig för en snabb puss, sedan skyndade ett lag av läkare och sjuksköterskor honom två trappor upp, och han lades på sin pappas bröst. Det stora miraklet? När vår bebis lades på JB:s bröst blev hans värden genast bättre. Han förstod också att vår son var där genom att röra på huvudet och sucka lyckligt”, skrev Haley Parke.

Annons

”Tog sina sista andetag med vår son på sitt bröst”

Efter att Haleys ingrepp avslutats kunde hon äntligen köras till makens rum. Där kunde familjen tillbringa en sista stund ihop.

”Jag tillbringade min återhämtning med att se på min make. Jag såg på honom med sorg, men beundrade också hans styrka. Han tog sina sista andetag med vår son på sitt bröst och min hand i hans hand”.

Sonen föddes tre veckor för tidigt men trots det var han helt frisk och behövde inte vårdas efter kejsarsnittet. Personalen som var på plats under den mycket speciella dagen var alla tagna av händelsen.

”Vissa av dem sa till mig att de aldrig skulle glömma den här osjälviska handlingen. Vissa kallade mitt agerande modigt och hjältemodigt. Jag kallar det bara kärlek”.

FOTO: GOFUND ME

Annons