Kvinna död efter att kran vält över köpcentrum i Norge

Kranen ligger in över köpcentret efter olyckan.

FOTO: Gorm Kallestad
En kvinna har dött efter att en stor kran har vält över ett köpcenter i Norge.
Två personer har även skadats lindrigt i olyckan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Enorm gastank exploderar – täcker hamnen i giftig rök
0:29

Efter reklamen: Enorm gastank exploderar – täcker hamnen i giftig rök

(0:29)

Slå på ljud

Det var vid 9.20-tiden på fredagen som larmet om den tragiska olyckan kom. En över 50 meter hög kran hade då vält över köpcentret Melhustorget i Melhus i Norge, sannolikt efter att den hårda vinden på platsen tagit tag i den.

– Det står en kran där i samband med en byggverksamhet. Det är förmodligen vinden som har tagit den, säger verksamhetschef Ebbe Kimo till VG.

Delar av taket har rasat in och det pågår nu en stor räddninginsats på platsen där gallerian evakueras.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Döda kvinnan jobbade i köpcentret

Kvinnan som har hittats död jobbade i köpcentret och söktes av räddningspersonal och polis under morgonen. Hon hittades senare död och anhöriga har underrättats, skriver Expressen.

– Personen var på jobbet i dag, men har inte redovisats. De anhöriga har underrättats. Det pågår arbete med att söka i byggnadsmassan, både med drönare och hund, säger Ole Petter Hollingen, verksamhetsledare i Trøndelags polisdistrikt till Dagbladet.

Kommunen erbjuder krishjälp efter olyckan

Även två personer har skadats lindrigt i olyckan. Ingen ska ha funnits i kranen när den välte.

Kommunens psykosociala kristeam stöttar nu de som drabbats av händelsen och det har varit en samling i kommunens kulturhus för anställda, kunder och berörda.

FOTO: Gorm Kallestad

FRÅN FÖRSTASIDAN