Kosovare Asllanis nya kärleksbesked – efter uppbrottet från pojkvännen

Närbilder på Kosovare Asllani.

Det svenska landslaget ska nu spela EM i England.
En av stjärnorna är Kosovare Asllani som nyligen signerade för en ny klubb.
Nu delar hon även med sig av ett nytt kärleksbesked.
Sommarprat med fotbollsmålvakten Hedvig Lindahl
0:33

Efter reklamen: Sommarprat med fotbollsmålvakten Hedvig Lindahl

(0:33)

Slå på ljud

Det svenska damlandslaget befinner sig just nu i England för att spela fotbolls-EM. Sverige ska spela tre minst tre matcher då de ställs mot resterande tre lagen i sin grupp. I första matchen ställs de mot Nederländerna, som även är regerande mästare. Efter det ska de möta Schweiz och slutligen Portugal, som kvalade in till mästerskapet på grund av att Ryssland stängdes av.

Sverige har en stark trupp som verkar klättra högre på pallplatsen för varje mästerskap som går. De hamnade på en tredje plats i VM 2019 efter att ha besegrat England med 2-1. Och förra året lyckades de imponera stort på omvärlden genom att ta sig till en final i OS. Sverige dominerade i finalen men efter fyra missade straffar i straffläggningen gick segern istället till Kanada.

Asllani avslöjar framtidsplanerna inför EM

Kosovare Asllani, 32, är en av de svenska stjärnorna som missade en straff den dagen. Hon har spelat för Real Madrid i två säsonger men kom med ett nytt besked under träningslägret i Båstad – att hon lämnar Madrid-klubben.

Hon väntade med att avslöja sitt nästa steg i karriären och det bekräftades senare att hon istället flyttar till Italien och AC Milan. Det blir spelarens första säsong i den italienska ligan och under landslagsamling i Chester, inför EM, berättar hon om beslutet, rapporterar Aftonbladet.

– Jag tror att man förväntat sig att jag skulle gå till ett Champions League-lag eller topplag. De alternativen har jag haft, men jag har gått efter vad jag vill och mina ambitioner och valmässigt är det mycket att jag hela tiden har känt ett sug av att testa den italienska ligan, säger Asllani.

En annan svensk fotbollsspelare som nyligen förlängt med samma klubb är Zlatan Ibrahimovic, 40. I frågan om det finns plats för två ”lejon” i samma klubb ger Asllani ett skämtsamt svar.

– Det finns bara ett lejon i Milan...

Asllanis kärleksbesked

Fotbollsspelare stannar sällan på en och samma plats genom karriären. Och även de som gör det måste lämna hemmet ofta för att åka till bortamatcher och mästerskap. I en intervju med Femina berättar Asllani vad hon har behövt försaka på grund av karriären.

– Familjetid och relationer. Det är inte det lättaste att få ihop de delarna, förklarar hon.

Karriären blev för svår för hennes ex-pojkvän att anpassa sig till och den fler år långa relationen kom till ett slut. Hon förklarar att det är lättare för herrar inom sporten att balansera privatlivet och yrket.

– Han måste anpassa sitt liv efter mig eftersom jag lever ett liv som inte kan anpassas. Det är inte som en herrspelare som kan flytta med hela sin familj och köpa ett stort hus. Man kan inte försörja en hel familj som damfotbollsspelare, det är annorlunda. Det är därför det är så viktigt med fler sponsorer som investerar i damfotbollen, säger Asllani.

Hur långt tror ni att Sverige går i fotbolls-EM?

FOTO: Jonas Ekströmer/TT Adam Ihse/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN