Kimberley trodde aldrig hon skulle få barn – födde oväntat tvillingar

Kimberley, Patrick och Leo

Kimberley Tripp trodde inte hon kunde få några barn.
Men efter intensiva IVF-behandlingar blev hon äntligen gravid.
Veckor senare såg hon att det låg två barn i magen.
– Vi hade ju bara fört in ett embryo så jag kunde inte förstå vad som hade hänt, säger hon.

Kimberley Tripp, 35 från Australien visste tidigt att hon ville ha barn och drömde om att bli en ung mamma. Men redan när hon var 15 år gammal kom mardrömsbeskedet om att hon förmodligen aldrig skulle få några barn.

– Jag diagnosticerades med Polycystiskt ovariesyndrom, PCOS, vilket nästan gör det omöjligt att få några barn. Jag fick höra att jag kanske aldrig skulle kunna få barn, och om jag skulle få det så skulle jag definitivt behöva hjälp, säger Kimberley Tripp till Daily Mail.

Viljan var större än rädslan. Kimberley och maken Adrian, 35, försökte flertalet gånger. Men det ville sig inte. Till slut försökte hon bli gravida med hjälp av provrörsbefruktning.

Kimberley Tripp

Kimberley Tripp och maken Adrian försökte flera gånger att bli gravida på naturlig väg. Hon trodde till slut inte att hon kunde få några barn – sen hände något oväntat och hon väntade plötsligt tvillingar.

Facebook

”Jag var i total chock”

Kimberley påbörjade IVF-behandlingar. Tre misslyckade försök stoppade inte det barnsugna paret. Enträget fortsatte man behandlingen och på det fjärde försöket kunde man föra in ett embryo i Kimberleys livmoder.

Då kom det ett otroligt chockbesked. Sex veckor in i graviditeten gick paret på en obligatorisk ultraljudsundersökning och såg att det låg två barn i magen.

– Jag var i total chock. Vi hade ju bara fört in ett embryo så jag kunde inte förstå vad som hade hänt. Men läkaren förklarade att ena tvillingen hade blivit till på naturlig väg och den andra via IVF. Vi kunde inte tro det. Jag visste inte att något sådant ens var möjligt, säger en tagen Kimberley.

Patrick och Leo

Patrick och Leo vägde 2,7 respektive 1,9 kilo vid födseln. Anledningen till viktskillnaden berodde på att Kimberley blev gravid med Leo senare.

Facebook

”Tänkte inte på att använda skydd”

En parallelgraviditet, även kallat ”superfetation”, hade ägt rum. Det betyder kort sammanfattat att Kimberley blivit gravid parallellt med en ny graviditet. Även om ett av barnen blev till senare så föds de på samma dag och klassas som tvillingar.

– IVF-specialisten förklarade för mig att på grund av all medicin jag tog för IVF, så blev min fertilitet liksom kickstartad. Det gjorde att jag kunde få ägglossning och bli gravid naturligt samtidigt, säger Kimberley och fortsätter:

– Min man och jag tänkte inte på att använda skydd under IVF-behandlingen eftersom jag inte har ägglossning – vilket är anledningen till att vi använde IVF från första början.

Kimberley Tripp

Kimberley Tripp är överlycklig. Hon har äntligen blivit mamma och säger att det är fantastiskt. Nu hoppas hon att andra som går igenom samma sak ska finna hopp och styrka i hennes historia.

Facebook

Mamman hoppas historien hjälper andra

Patrick och Leo kom ut friska och välmående i mars förra året. Patrick vägde något mer eftersom han blev till först.

– Leo är den mindre tvillingen. Han är så kärleksfull, fnissig och glad. Han är definitivt skojaren. Jag förväntade mig aldrig att detta skulle hända oss och trodde länge att jag aldrig skulle bli mamma.

Kimberley hoppas nu att hennes historia ska ge hopp och styrka till par som kämpar med att bli gravida.

– Mirakel händer och nu känner jag att min värld är komplett. Vi är så lyckliga.

Patrick och Leo

Leo och Patrick klassas som tvillingar. Leo är något mindre än Patrick. Kimberley beskriver Leo, till vänster, som skojaren som alltid är glad och gärna drar ett skämt eller två.

Facebook

LÄS OCKSÅ: 32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma och blev gravid

LÄS OCKSÅ: Mamman fick äntligen sin son via IVF – då fick skåpbilen sladd

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!