extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Kevin, 50, mördade exet och hennes nya kärlek: ”Högg huvudet...”

07 jul, 2023 
AvStefan Johansson
Kevin, 50, mördade exet och hennes nya kärlek: ”Högg huvudet...”.
Allt lyfte och hela det vackra livet öppnade sig för Heather.
Då högg hennes ex huvudet av lyckan.
Polisen fick till slut tag på mördaren – men det tog sin tid att lösa gåtan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

Snön vräkte ner i Greeley, som ligger nästan vid foten av Klippiga Bergen. Inget ovanligt i Colorado vid den här tiden på året. Det var den 10 februari 2020 och snöröjarna jobbade i skift dygnet runt.

Men en av dem tvingades bromsa tvärt: intill vägkanten, där mitt i snödrivorna, var det något som brann. Han klev ur förarhytten och gjorde sig beredd att sparka undan skräpet som börjat brinna.

Han hejdade sig mitt i steget. Där brann en människa. Snöröjaren sparkade över så mycket snö han kunde. Elden falnade och han ringde polisen. Han lade sig sedan på knä framför knytet för att kolla efter livstecken.

Det fanns inga.

Skulle träffat Heather den kvällen

Stanley Sessions, 54, låg i en svart plastsäck som till hälften smält av elden. Kroppen var svårt bränd. Men polisen kunde snabbt konstatera att han dödats innan han hamnade i plastsäcken vid vägkanten.

Någon hade försökt hugga huvudet av honom med kniv; snittet var så djupt att ryggmärgen skurits av.

Annons

När polisen kollade upp mobiltrafiken insåg de att Stanley Sessions skulle träffa Heather Frank, 48, den kvällen, och det var utanför hennes hus han hittades. När polisen tog sig in i huset såg de blodpölarna och drog slutsatsen att Stanley mördats där.

Heather Frank.
Heather Frank.

Men var fanns egentligen Heather? Polisen hörde om Heathers ex och att de haft ett, minst sagt, turbulent förhållande. Det var förvisso slut mellan dem, men enligt vittnesmål och skvaller hade detta ex i högsta grad koll på vad Heather företog sig. Eftersom både Heather och hennes ex Kevin Dean Eastman, 50, var som bortblåsta av snön misstänkte polisen att de mördat Sessions och sedan dragit.

De var på rätt spår, men hypotesen stämde bara till hälften.

Kevin Dean Eastman.
Kevin Dean Eastman.

Fick nog och slängde ut honom

Heather Frank och Kevin Dean Eastman hade, som sagt, ett kaosförhållande. Han drack hårt och hade supit bort både jobb och familj. Hans topplock rök när han drack, och det betydde vansinniga utbrott varenda dag. Heather tvingades hantera hans fyllor, hans skrik och hans slag, men till slut slängde hon ut honom med tomglasen.

Annons

Då, alldeles i början av februari 2020, började hon att dejta Stanley Sessions, som gick under smeknamnet ”Scott” och spelade trumpet på stans klubbar. Han var raka motsatsen till Kevin: omtänksam, romantisk, konstnärlig och smart. Den 8 februari var Scott bjuden på middag hos Heather, det slutade i brutalt blodbad.

Trumpetaren Stanley Sessions.
Trumpetaren Stanley Sessions.

16 februari fick polisen tips om var Heather och Kevin befann sig. När de gick in på gården med dragna vapen såg de Heather ligga död på en vedstapel, skjuten med två skott.

Kevin Dean Eastman greps några timmar senare. Han skyllde ifrån sig. Sade att Heather mördade Stanley ”Scott” Sessions. Han ljög igen och sade att hans medhjälpare sköt ihjäl Heather.

I höstas dömdes Kevin Dean Eastman till livstid.

FOTO: Youtube

Annons