Kayden Coleman öppnar upp om graviditeterna: ”Erbjöd abort”

Dominique, Kayden Coleman och dottern Jurnee

Kayden Coleman blev gravid med dottern Azaelia för sju år sedan.
I dag är han tvåbarnsförälder – men resan har varit allt annat än lätt.
”Vårdpersonalen felkönade mig hela tiden och erbjöd abort i sjätte månaden”, berättar han för tidskriften Ottar.

Kayden Coleman, 34, påbörjade sin könskorrigering från kvinna till man 2009. Han behöll de kvinnliga reproduktionsorganen och fick sig en rejäl chock när det fyra år senare visade sig att han var gravid.

Vid tillfället hade han slutat med hormonblockerare och väntade på en mastektomi, en operation där man tar bort bröstvävnad.

Azaelia, 7, föddes 2014 och fem år senare blev Kayden Coleman gravid igen med dottern Jurnee.

Kayden, Dominique och Jurnee

Dominique, Kayden Coleman och dottern Jurnee.

Gofundme

”Jag får inte samma privilegier”

Han beskriver graviditeterna som två stora överraskningar. Trots den enorma glädje som ett föräldraskap för med sig, har det inte varit någon lätt resa för tvåbarnspappan.

– Det finns flera saker jag uppskattar med att vara gravid, typ att mitt skägg blir tjockare. Men jag får inte samma privilegier eftersom det inte är lika tydligt att jag bär på ett barn, folk tror att det är en ölmage, så de reser sig inte från säten eller håller upp dörrar åt mig, har Kayden Coleman tidigare sagt till Daily Mail.

Kayden upplever även att han fått mycket hat på sociala medier, och även diskriminerats av politiker och vården.

Gravida singelpappan Freddy, 35, vill föda sitt barn i Sverige

”Vårdpersonalen felkönade mig hela tiden”

I en intervju med tidskriften Ottar berättar Kayden att en politiker la upp bilder på honom i samband med hans första graviditet och skrev att ”transpersoner är pedofiler och olämpliga föräldrar”.

”Jag är tålig, men ihop med all diskriminering, min förlossningsdepression och att jag inte kände till några andra transpappor blev det tungt. Vårdpersonalen felkönade mig hela tiden och erbjöd abort i sjätte månaden. De trodde inte jag skulle kunna bli en bra förälder”, berättar Kayden.

Kayden Coleman har 36 000 följare på Instagram och gillar att visa upp sin vardag. Han har börjat erbjuda utbildningar till vårdpersonal och förhoppningen är att hans historia ska bidra till normalisering och göra livet bättre för andra transmaskulina.

”Vi är få, men vi har rätt till likvärdig behandling”.

”De kallade mig ett monster”

Kayden Coleman bor i dag i Houston, Texas, med sina två döttrar. Den äldsta dottern Azaelia är medveten om att hon var två pappor, att den ena är trans och att papporna har olika kroppsdelar.

– När Azaelia föddes var det en massa människor som sa att de tyckte synd om henne och att hon skulle växa upp helt förvirrad, sa Kayden till Daily Mail.

– De sa att någon borde ta henne ifrån oss och de kallade mig ett monster. Men det är viktigt att folk förstår att vi själv bestämmer över våra kroppar och att vi har rätt att göra vad vi vill med den.

LÄS OCKSÅ: Alex, 32, dog – flickvännen använde hans sperma och blev gravid

LÄS OCKSÅ: Min mamma fick mig när hon var 13 – ALLA tror vi är systrar

Foto: Instagram, Gofundme

SENASTE NYTT!