Kändismäklarens önskan: Sälja Villa Söderås till Uma Thurman

Uma Thurman kan köpa Villa Söderås

Rekorddyra Villa Söderås på Lidingö är ute på den öppna marknaden för 350 miljoner kronor.
Enligt kändismäklaren Niklas Berntzon finns det flera rika svenskar som skulle ha råd med huset – även om han gärna ser en hollywoodstjärna som köpare.
”Jag hörde att Uma Thurman ville bli svensk medborgare, det vore väl en drömkund om någon. Även om hon inte kan vara skriven på adressen”, skriver han i ett mejl.

Videon kunde inte hittas

För första gången i svensk mäklarhistoria ligger ett hus ute på Hemnet för svindlande summan 350 miljoner kronor. Beläget längst ut på Elfvik på Lidingö utgör Villa Söderås en scenisk miljö som är få förunnat att kunna unna sig.

Med en slottsträdgård, en enorm terass och ett sjöläge som skulle få en and att tappa andan, kan huset också skryta med pool, relax, spa, nattklubb och över 30 gästrum.

Villa Söderås på Lidingö

Villa Söderås ligger på 3 329 kvadratmeter och omfattas av sex byggnader.

Eklund Stockholm New York

Att sälja en villa för 350 miljoner kronor kan låta som ett svårt uppdrag. Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York och ansvarig för försäljningen, är dock inte orolig och skriver i ett mejl att det finns flera rika svenskar som skulle ha råd med rekordvillan.

”Det finns fler än man först kan tro. Förhoppningsvis finns det dessutom fler som just nu är sugna att investera i både livskvalitet och fastighet. Men även utländska investerare samt företag är högst sannolika köpare”, skriver Niklas Berntzon.

Villa Söderås

Villa Söderås är nyrenoverat och erbjuder flera lyxiga rum.

LAVOIE FOTO
Villa Söderås

Inuti Villa Söderås som ligger ute på Hemnet för 350 miljoner kronor.

LAVOIE FOTO
Villa Söderås sovrum

Ett av många sovrum i Villa Söderås.

LAVOIE FOTO

Vill ha dit Uma Thurman

Kontantinsatsen landar på minst 52 500 000 kronor. Får kändismäklaren Niklas själv bestämma så ser han gärna att köparen är en privatperson som kan göra villans alla rum och kvadratmeter rättvisa. Det ska tilläggas att det ingår båtbrygga och en tomt stor nog för en helikopter att landa på.

”Jag hörde att Uma Thurman ville bli svensk medborgare, det vore väl en drömkund om någon. Även om hon inte kan vara skriven på adressen".

Uma Thurman

Niklas Berntzon vill se hollywoodstjärnan Uma Thurman som köpare av Villa Söderås.

Ron Adar / M10s / MEGA
Helikopter landar på Villa Söderås tomt

Helikopter landar på Villa Söderås tomt.

Eklund Stockholm New York
Niklas Berntzon dividerar med Fredrik Eklund

Niklas Berntzon dividerar med Fredrik Eklund om säljfilmen.

Eklund Stockholm New York

För att marknadsföra rekordvillan har man, enligt Niklas Berntzon, spelat in den dyraste säljfilmen i svensk mäklarhistoria. Bakom idén ligger stjärnmäklaren Fredrik Eklund, som bland annat gjort sig känd för sin medverkan i den amerikanska dokusåpan ”Million Dollar Listing”.

Inte helt oväntat är den även inspirerad av de filmiska säljfilmer som förekommer i USA, vilket låter lovande om man nu vill locka dit en hollywoodstjärna som Uma Thurman.

”Säljfilmer är ett vanligt grepp i USA, och då vi på ESNY har mycket internationella kunder så känns det naturligt att vi tar hit den traditionen.Vi har inte sett detta i Sverige dels eftersom objekten är lite mer spektakulära att filma i USA och dels eftersom säljarna i USA får betala betydligt högre arvoden än i Sverige”.

Bilar på väg till Villa Söderås.

Entourage på väg till Villa Söderås i säljfilmen.

Eklund Stockholm New York
Niklas Berntzon

Kändismäklaren Niklas Berntzon som ansvarar för försäljningen.

Eklund Stockholm New York

Köparen får tillgång till 3 329 kvadratmeter

Villa Söderås ligger på 3 329 kvadratmeter och omfattas av sex byggnader. Mellan 2014 och 2019 genomgick villan stora renoveringar och ombyggnationer. Initialt byggdes huset som en privat sommarbostad 1912 och har med tiden varit både kursgård och hotellverksamhet.

”Det är därför det idag finns så otroligt bra möjligheter för företag med stor personal. Riktigt bra kontor, grupprum och konferens. Förutom alla trevliga gemensamhetsutrymmen och det lyxiga poolområdet”.

Villa Söderås på natten

Villa Söderås på natten

Eklund Stockholm New York
Villa Söderås på dagen.

Villa Söderås på dagen.

Eklund Stockholm New York

LÄS OCKSÅ: Därför BRÅKAR alla om Ebba Busch vita klänning

LÄS OCKSÅ Obama bekräftar UFO efter släppta filmerna

Foto: Eklund Stockholm New York, LAVOIE FOTO, Ron Adar / M10s / MEGA / TT.

Uma Thurman

Niklas Berntzon vill se hollywoodstjärnan Uma Thurman som köpare av Villa Söderås.

Ron Adar / M10s / MEGA

FRÅN FÖRSTASIDAN