Kändisadvokaten Alex skjuten i huvudet efter mordet på frun och sonen

Murdaugh-familjen

I lördags sköts stjärnadvokaten Alex Murdaugh, 53, i huvudet på en landsväg.
Tre månader tidigare hade han hittat sin fru och son brutalt mördade.
Polisen utreder nu flera dödsfall i en mordgåta där få vågar prata och en familj med en lång lista med fiender.
– I stort sett alla här har hört talas om Murdaugh-familjen.

Slå på ljud

Båten guppade på vattnet. Vid ratten uppges Paul Murdaugh, 22, ha suttit och styrt slirigt. Tillsammans med fem vänner hade han strax innan lämnat festligheterna på Parris Island, South Carolina, den 19 februari 2019.

Paul ska ha varit berusad när han klockan två på natten plötsligt körde in i en bro. Kraften var brutal och hänsynslös. Mallory Beach, 19, slungades av båten och försvann i vattnet.

När polisen anlände till olycksplatsen var hennes pojkvän, Anthony Cook, rasande på Paul.

– Den jäveln borde ruttna i ett jävla fängelse. Han kommer säkert slippa undan all skit, sa han till polisen, enligt People.

Enligt uppgifter stod Paul bredvid Anthony under samtalet och flinade.

– Du flinar som om det här vore något jävla skämt? Min flickvän är borta!

Paul och Dustin Murdaugh

Till vänster Paul Murdaugh, ståendes tillsammans med sin bror Dustin Murdaugh. Paul stod åtalad för rattfylla och för att ha orsakat Mallory Beach död.

Facebook

”De är väldigt mäktiga”

Båten som kraschat tillhörde Pauls familj: den kända, glamorösa och mäktiga Murdaugh-familjen.

Alex Murdaugh, Pauls pappa, äger en framgångsrik advokatfirma och är ett välkänt namn i Lowcountry-regionen i South Carolina – ett imperium som byggts upp under flera generationer.

– I stort sett alla här har hört talas om Murdaugh-familjen. De är väldigt mäktiga, säger en person som bor i området.

Mallory Beach kropp hittades en vecka efter kraschen. Det visade sig senare att Paul hade 2.8 promille i blodet vid tillfället, tre gånger så mycket som den lagliga gränsen.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Familjen Murdaugh

Från vänster: Dustin Murdaugh, Maggie Murdaugh, Paul Murdaug och Alex Murdaugh. Familjen är välkända i South Carolina och uppges ha många fiender, både bland tidigare anställda och människor som familjen åtalat eller stämt under åren.

Facebook

Paul och hans mamma mördades brutalt

Vittnen uppgav att de inte var säkra på vem som hade kört båten, men Paul åtalades för rattfylla och för att ha orsakat Mallorys död samt skadat två andra personer. Han nekade till alla anklagelser inför den kommande rättegången.

Men någon rättegång blev det aldrig. Paul och hans mamma, Maggie Murdaugh, hittades döda i familjens jaktstuga i Islandton 7 juni i år.

Paul hade skjutits med ett hagelgevär i både ansiktet och bröstkorgen. Maggie hade skjutits med ett automatgevär.

– Båda dog av skottskadorna och det utreds nu som ett mord, sa obducenten till People i juni.

Jaktstugan i Islandton

Bil står på uppfarten intill jaktstugan där Paul Murdaugh och Maggie Murdaugh brutalt mördades. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för mordet som inträffade i juni tidigare i år.

Andrew J. Whitaker

”Alla har en teori om vem som kan ha gjort det”

Än så länge finns inget spår efter någon gärningsman, men dubbelmordet har fått stort medialt intresse.

– Stor familj, gamla pengar, nytt drama. Alla har en teori om vem som kan ha gjort det, sa en bonde i området tidigare i augusti.

Det var pappan Alex Murdaugh som hittade kropparna. Han har själv inte varit misstänkt i utredningen eftersom han vid tillfället befann sig på ett sjukhus och tog farväl av sin döende far.

Paul och Maggies begravning

Paul och Maggie begravs. Anhöriga och vänner är i sorg. På bilden ses Dustin Murdaugh krama om en person.

Kacen Bayless

Alex Murdaugh skjuten i huvudet

Nu har Alex själv utsatts för ett mordförsök. I lördags var han ute och körde bil i Hampton County. Han var på väg till Charleston när bilen började bete sig konstigt och han fick stanna vid vägkanten för att byta däck.

Då körde en bil förbi, svängde om, stannade jämsides med Alex och sköt honom i huvudet. Det skriver New York Post.

– Han sköts i huvudet medan han bytte ett däck. Han är vid medvetande och kan prata, vilket är ett gott tecken, säger advokaten Jim Griffin.

Polis vid brottsplatsen

Alex Murdaugh var på väg till Charleston när han fick problem med ett däck och tvingades stanna vid vägkanten. Då körde en bil upp jämsides och sköt honom i huvudet. Alex överlevde mordförsöket och ringde själv polisen som anlände strax efter.

Twitter

Dödsfall kan ha koppling till familjen

Enligt New York Post har familjen under åren byggt på sig en mängd fiender. En av polisens teorier är att gärningsmannen kan vara en person som tidigare förekommit i ett rättsligt fall och vill hämnas på familjen.

Flera personer har valt att ligga lågt med att prata med polisen om morden, av rädsla för att de själva ska bli måltavlor i en hämndaktion.

Polisen utreder nu också om det finns andra dödsfall kopplade till familjen. 19-årige Stephen Smith hittades död på en landsväg i Hampton County 2015, cirka fem kilometer från där hans bil fått slut på bensin och i närheten av där Murdaugh-familjen bodde.

Polisen misstänkte tidigt att det handlade om en smitningsolycka, men har nu öppnat fallet på nytt, enligt People.

”Du kommer inte i vägen för Murdaughs”

Bilden av Murdaugh-familjen går isär. Vissa beskriver dem som en ”helt vanlig familj”, andra som en familj med en ”lång lista av fiender”.

– Du kommer inte i vägen för Murdaughs. Och om du gör det så låter de inte veta att det var du som kom i vägen för dem. För de kommer efter dig hårt, med allt de har. De har mycket inflytande och makt och de kommer använda det mot sina fiender, säger en åklagare hemmahörande i området.

Alex Murdaugh

Alex Murdaugh driver en känd advokatfirma i South Carolina. Familjen uppges ha många fiender och polisen misstänker att gärningsmannen kan vara en person som ingått i ett rättsligt fall och vill hämnas.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Nu berättar vännerna om bestialiska mördaren Varg Nielsen

LÄS OCKSÅ: Telefontrafik kan fälla Maddies misstänkte mördare

Foto: Facebook, Twitter, Andrew J. Whitaker, Kacen Bayless

SENASTE NYTT!