TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Julia lämnade sin hund på hunddagis – timmar senare var han död

08 aug, 2021 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Hanhunden Kenzo.

Julia Varli lämnade sin hund Kenzo på hunddagiset.
Ovetande om att det var sista gången hon skulle se sin hund.
Timmar senare var lilla Kenzo död.
– Mest traumatiska jag någonsin varit med om, säger Julia Varli till Aftonbladet som först skrev hon händelsen.

Annons
Youtuber skickade upp hund i heliumballong – se klippet härBrand logo
Youtuber skickade upp hund i heliumballong – se klippet här

Under sommaren hade Julia Varli vanliga hunddagis sommarstängt. Hennes hund Kenzo, en lite pomeranianhane, fick då lämnas till provisoriskt hunddagis. Allting hade gått bra hittills. Fram till i torsdag i förra veckan.

Plötsligt ringde Julia Varlis telefon. Det var omkring elva på förmiddagen i förra veckan. I telefonen berättade personalen om den fruktansvärd händelse som hade hänt lilla hunden Kenzo. Hunden behövde akut vård.

Genom Kenzo kom Julia i kontakt med sina grannar.

Julia Varlis kastade sig iväg för att åka till hunddagiset så fort som möjligt. Hon visste inte då hur allvarlig skadad den älskade hunden Kenzo var.

Julia: ”Han kom så bra överens med alla”

Hunden, som är en hundras av mindre sort, var familjens lilla glädjespridare. Julia Varlis, som är den äldsta dottern i familjen som bor i Södertälje berättar om Kenzo, för Aftonbladet.

Annons

Hon berättar bland annat att det var genom promenader med hunden som gjorde att Julia började lära känna sina grannar.

– Han kom så bra överens med alla. Fram till att jag fick Kenzo hade jag inte så bra kontakt med grannarna men hela området kände Kenzo och alla ville komma fram och hälsa på honom, säger hon till Aftonbladet.

Familjen hade alltid varit försiktiga med vem som fick passa Kenzo. I vanliga fall fick hunden gå på ett hunddagis, som Julia Varlis litade på. Men under sommaren hade familjens ordinarie hundpassare stängt. Så Kenzo var placerad hos ett provisorisk hunddagis.

Kenzos vanliga hunddagis var sommarstängt. Så Kenzo var på ett provisoriskt hunddagis när en annan hund attackerade honom.

När Julia Varlis kom fram till hunddagiset efter telefonsamtalet möttes av en syn hon aldrig kommer att glömma. Vid hunddagiset fann hon en nästan livlös Kenzo. Julia körde i panik till djursjukhuset då han hade blivit biten av en av de större hundarna.

Annons

– Jag tänkte att närsomhelst kan Kenzo dö. Han andades lite i bilen men gav ingen reaktion ifrån sig. När vi kom fram till sjukhuset tog det bara några minuter innan de sa att hans hjärta inte slår längre, säger hon till tidningen.

Hunden Kenzo var familjens lilla glädjespridare

Enligt den veterinär som dödförklarade lilla Kenzo, var det ett kraftigt bett i halsen som fått honom att avlida. När hunddagiset hade ringt Julia Varlis berättade de att en annan hund hade attackerat familjens glädjespridare.

Till Aftonbladet berättar Julia om den tragiska händelsen.

– Gud. Jag var där ensam när jag fick det tunga beskedet, jag försvann till en annan värld. Det är det mest traumatiska jag någonsin varit med om.

På Facebook har Julia Vrali skrivit om händelsen själv i ett inlägg.

”Jag fick åka dit i panik och hämta honom och lämna honom till veterinären. Det tog veterinären några minuter innan dem kom med det hemska beskedet”, skriver hon bland annat i inlägget och skriver att hon tycker att hunddagiset agerat ”ansvarslöst och så respektlös”.

Foto: PRIVAT

Annons