TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Joseph och Maria kämpade att få barn – då kom miraklet (fyra gånger)

22 jun, 2021 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Joseph och Maria kämpade med att få barn.
Maria och Joseph fick en skänk från ovan.
Från att ha haft noll barn sitter de nu med ett barn i varje arm – de fick nämligen fyrlingar efter år av försök.
– Vetenskap löste det äntligen fick det åt oss. Nu har vi en full familj, säger paret Maria och Joseph.
Annons
Julia, 26, föddes utan livmoder – fick hjälp av mamma EwynBrand logo
Julia, 26, föddes utan livmoder – fick hjälp av mamma Ewyn

Paret Maria och Joseph Sawaged har länge försökt få barn med konstgjord insemination. Hela 13 gånger har paret försökt – en process som har pågått i flera år. Efter många och långa misslyckande kom glädjen, som en gåva från ovan.

Förra året fick paret reda på att Maria äntligen blev gravid. Men beskedet var större än väntat. Maria väntade inte bara ett barn utan hela fyra stycken små mirakel.

Fyra miraklen hade bråttom – kom flera veckor för tidigt

Marias beräknade födsel var den 25 juni, förra året. Men de fyra små bebisarna bestämde sig för att dyka upp fler veckor tidigare, redan den 30 april. Maria och de fyra små bebisarna fick tillbringa en hel månad på sjukhus för övervakning för att se så både mamma och de små liven mådde bra.

Jospeph och Maria. Med (det rejäla) tillskotten.

– Det var en spännande dag. Jag var definitivt nervös, vi var båda nervösa. Vad som skulle hända? Men jag tror att glädjen över att äntligen träffa barnen överträffade nervositeten, berättar Maria för Lokal12.

Annons

Tre pojkar – och en flicka kom tillslut

Tre pojkar och en flicka kom tillsut till världen. Fyrlingarna fick namnen Luca, Barrett, Tychus och Julianna. Alla fyra mår efter omständigheterna bra, trots att de under flera veckor fick stanna på neonatal intensivvårdsavdelning vid sjukhuset Methodist Hospital i Omaha, Nebraska.

Att gå från en familj på två personer till att bli hela sex stycken har varit en intensiv period för Maria och Jospeh Sawaged. Men familjen har enligt egen utsago klarat av situationen väl, även om det tog lite tid. När folk frågar Maria hur det är att ta hand om fyra barn svarar den nyblivna mamman att hon bara känner till detta. Hon har inte haft barn innan – så detta är Marias och Josephs normala.

Tre av de fyra fyrlingarna sussar sött.

Gäller att behålla modet uppe berättar mamma Maria

Även om de vet att det kommer bli krävande i vissa stunder så ser Maria och Joseph positivt på situationen.

Annons

– Det kommer att finnas många gånger, stunder och månader där jag kommer säga till mig själv: ”Jag klarar inte av detta längre. Men ge aldrig upp”. Det gäller att ta en paus när man behöver det. Det kan handla om flera månader, hela år då stunder känns jobbigt, men jag kommer säga till mig själv: ”Ge aldrig upp”, berättar Maria för kanalen.

För familjen Sawageds så ser framtiden ljus ut. Även om det under stunder kommer vara hektiskt, gånger fyra.

Luca, Barrett, Tychus och Julianna.

– Det gäller att njuta av varje ögonblick. Oavsett hur svårt det kommer bli. Till och med de sena nätterna när vi har varit tvungna att gå upp och är helt dödströtta. Då gäller det att säga till sig själv: ”Herregud, njut av varje minut, timmen du får spendera med barnet själv. Njuta av att bara vara vi som familj”, säger Maria Sawaged.

Foto: Methodist Hospital och NBCS

Annons