tragiska livsöden

Jonathan har bara dagar kvar – frun och barnen helt förkrossade

Jonathan Nichols.

FOTO: GoFundMe
Fyrabarnspappan Jonathan, en frisk och hälsosam man, drabbades av magont och yrsel som inte ville ge sig.
Det skulle visa sig att hans tillstånd var livshotande och nu har han bara dagar kvar att leva.
Den förkrossade familjen försöker nu göra det bästa av tiden som är kvar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

45-åriga Jonathan Nichols, från England, levde ett hälsosamt liv. Han älskade att löpträna och var sällan sjuk. Men förra sommaren förändrades allt när Jonathan drabbades av en ihållande magsmärta, viktnedgång och yrsel som inte ville ge med sig.

Till en början tog han det inte på allvar, men hans oroliga fru Kimberly vädjade om att han skulle söka vård. Kanske var något allvarligt fel, tänkte hon.

Till slut gick Jonathan med på att träffa en läkare och undersökningens resultat visade det värsta: Jonathan hade bara veckor kvar att leva. Snart handlade det om dagar.

Jonathan har kronisk myeloisk leukemi

På sjukhuset fick fyrabarnspappan en ordentlig undersökning. Läkaren tog blodprov och undersökte allt som skulle kunna avslöja vad som var fel, och visst var något fel.

När proverna kom tillbaka stod det klart – Jonathan led av kronisk myeloisk leukemi (KML), en allvarlig form av blodcancer. Mardrömsbeskedet innebar att fyrabarnspappan bara hade veckor kvar att leva.

Hustrun Kimberly, 47, berättar att Jonathan gick till läkaren med en positiv inställning. Han trodde ”att allt var lugnt”, berättar hon. Han avslöjade senare den tragiska nyheten via sms – av misstag.

Jonathan och Kimberly.

Hustrun Kimberly uppmanade Jonathan att söka vård för sin magsmärta och yrsel.

FOTO: Facebook

Kimberly berättar för Manchester Evening News att Jonathan fick påbörja behandling på en gång. Till en början såg det ljust ut, men snart slutade läkarna se resultat. Läkarna testade alla möjliga behandlingar utan framgång.

Förra veckan kom nya besked: Jonathan har bara dagar kvar.

Jonathan får palliativ vård hemma

Jonathan, som den senaste tiden bott på sjukhuset på grund av sitt tillstånd, har nu fått återvända hem för att tillbringa sin sista tid i livet med familjen. Kimberly och barnen Joshua, 28, Joel, 22, Oliver, 13, och Tabatha, 8, tar nu vara på varje dag tillsammans med pappan.

Jonathan med familjen.

Familjen försöker göra det bästa av tiden som är kvar.

FOTO: Facebook

– Det har varit hemskt. Om någon hade sagt till oss att det kunde handla om dagar hade vi behövt dessa veckor. Men de har varit väldigt svåra. Vi kommer att ta till vara på dem, säger Kimberly och fortsätter:

– Vi hade en kväll när vi åt fish 'n' chips i sovrummet tillsammans och han klarade av att skriva brev till alla, han har skrivit födelsedagskort också.

Hon säger att livet har varit orättvist mot hennes familj, och de fortsätter bara att bli svårare.

– Han har två små barn och jag vill inte att deras minnen av sin pappa ska vara så här, säger hon till Manchester Evening News.

Sonen samlar in pengar till cancerforskning

Det har gått fem veckor sedan Jonathan fick sin diagnos och läkarna har förbryllats över hans positiva inställning. Trots att Jonathan varit sjuk har han fortsatt jobba för sin familjs skull.

Kimberly berättar att till och med under cellgiftsbehandlingarna satt han i Zoom-möten.

Jonathan och dottern Tabatha.

Jonathan har bara dagar kvar att leva och får palliativ vård hemma.

FOTO: Facebook

Många beskriver Jonathan som en inspiration, bland annat sonen Joshua som valt att springa Manchester Marathon för att samla in pengar till cancerforskning. Under hans insamling följer texten:

”Jonathan har förgyllt människors liv bara genom att vara den han är. Jag hoppas att den här insamlingen kommer att hjälpa Clatterbridge att ge andra familjer chansen att se sina kära kämpa och övervinna cancer, men också som ”ett tack” för den vård de gett Jonathan”, skriver sonen.

FOTO: GoFundMe/Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN