extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Jonathan är pappa till över 550 barn – nu stoppas han: ”Jag känner…”

19 jul, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Jonathan, 42, är pappa till över 550 barn – nu stoppas han: ”Jag känner…”
Jonathan, 42, är pappa till 550 barn.
Men nu förbjuds han att fortsätta.
– Jag känner till omkring 550… till Dagens Nyheter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng
Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng

42-åriga musikern Jonathan Meijer, från Nederländerna, är pappa till 550 barn över hela världen. Tror han. Jonathan är nämligen inte helt säker hur många barn han har.

För sedan 2007 har Jonathan Meijer donerat spermier till kliniker för att hjälpa barnlösa par och kvinnor. Över hela världen finns hans avkommor. Från USA, Mexiko, Argentina, Australien till Schweiz, Tyskland, Danmark – men framförallt Nederländerna. I hemlandet har han donerat till ett tiotal kliniker.

Stoppas av domstol – får inte donera spermier

Men nu har en domstol i Nederländerna satt stopp för hans framfart. Om han fortsätter donera sperma kan han dömas till böter på flera miljoner.

Anledningen till att Jonathan Meijer donerat sina spermier? Enligt Jonathan själv är hans ”svaga punkt” att hjälpa ofrivilligt barnlösa att bli föräldrar och få deras tacksamhet. Det berättar han i en intervju med Dagens Nyheter.

Annons

– Jag känner till omkring 550. De är jag säkra på eftersom de har kommit till via nederländska kliniker eller när jag hjälpt till privat runt om i världen. Sedan finns det en del som jag inte är säker på. De kommer från Cryos spermabank i Danmark. Jag hjälpte till där ett tag, säger Jonathan Meijer.

Svartlistas – efter lögner

Enligt Jonathan Meijer handlar det inte om beroende. Utan endast att han är fäst vid känslan att hjälpa till.

– Beroende är inte ett snällt ord för att beskriva det, men jag blev fäst vid känslan att sitta med människor och få bekräftat att du gör något värdefullt för dem. Få deras livsdröm att bli sann.

2017 svartlistades han från att donera till kliniker i Nederländerna. Men då fortsatte han utomlands. På frågor om hur många barn han hade, hade han ljugit, skiver DN.

En lögn han i dag ångrar. En anledningen till det är att många föräldrar blev upprörda när de förstod hur många biologiska syskon som fanns.

Annons

– En del var upprörda, riktigt upprörda. Andra var mer i stil med ”vi förstod att du hade fler än vad du berättade, men vi är så lyckliga och bryr oss inte”. Några blev förvånade och ansåg att jag borde ha varit mer öppen med allt.

FOTO: TT, YOUTUBE

Annons