Jimmy Hayes dödsorsak fastställd – fruns chock: ”Visade inga tecken”

Jimmy Hayes

Hockeystjärnan och småbarnspappan Jimmy Hayes plötsliga död skakade en hel hockeyvärld.
Nu har dödsorsaken fastställts.
– Det här är väldigt svårt att ta in, säger hans fru Kristen Hayes.
32-åriga Alex dog – då tog flickvännen hans sperma och blev gravid
Slå på ljud

I slutet av sommaren hittades den tidigare NHL-stjärnan Jimmy Hayes, 31, död i sitt hem i Massachusetts. Han och frun Kristen Hayes, 31, var nyblivna tvåbarnsföräldrar till sönerna Beau och Mac.

Jimmys död slog ned som en bomb och många undrade vad som kunde ha hänt småbarnspappan, som dagen innan hade firat att sonen Beau fyllt två år.

”I onsdags tog vi nya familjefoton. Då visste jag inte att det skulle bli de sista korten på oss fyra i familjen”, skrev Kristen på Instagram och delade med sig av de nytagna familjebilderna.

Dödsorsaken fastställd: ”Visade inga tecken”

Obduktionen gjordes två dagar senare. Nu har dödsorsaken offentliggjorts. Familjen fick beskedet i fredags när de var på väg till en match mellan New Jersey Devils och Chicago Blackhawks, två klubbar som Jimmy Hayes representerade under sin karriär. Inför matchen skulle han hyllas.

Vid obduktionen hittade man fentanyl och kokain i hans blod, något som chockat Kristen.

– Jag var helt säker på att det inte hade någonting med droger att göra. Jag trodde att han dog av en hjärtattack eller något annat icke drogrelaterat. Han visade inga som helst tecken på något missbruk i hemmet. Det här är väldigt svårt att ta in, säger hon till Boston Globe.

Jimmy Hayes

Obduktionen är klar. Jimmy Hayes hade fentanyl och kokain i blodet när han dog. ”Han visade inga som helst tecken på något missbruk”.

Tom Mihalek

Pappan visste om sonens missbruk: ”Ringde mig”

Jimmys pappa, Kevin Hayes, säger till tidningen att han själv har en bakgrund med missbruk och visste om sonens tidigare drogproblem.

– För ungefär 16 eller 17 månader sedan såg jag en liten förändring i Jimmys beteende och jag sa till honom: ”Jag tror att det kan vara problem med tabletterna”. Han hade varit skadad ett tag och börjat ta starka värktabletter.

– Tre veckor senare ringde han mig och sa: ”Pappa, jag är fast. Jag har börjat ta de här tabletterna och kan inte sluta”. Vi såg till att han fick hjälp och jag trodde han hade tagit sig ur det men som sagt, de här grejerna är starka.

Familjen hoppas nu att Jimmys död ska hjälpa andra i liknande situationer.

– Jag vill inte att min son ska bli stämplad som en knarkare, för det var han inte. Jimmy hjälpte alla, säger Kevin Hayes.

– Jag hoppas att Jimmys berättelse kan rädda någons liv. Om detta kan rädda någon från smärtan så är det bra. Det är bara så sorgligt.

Jimmy Hayes

Jimmy Hayes spelade 334 matcher i NHL. Han representerade klubbarna Boston Bruins, New Jersey Devils, Chicago Blackhawks och Florida Panthers under sin karriär.

Rich Schultz

Eddie Läck: ”Jag älskade vårt korta tid”

En hel hockeyvärld sörjer Jimmys död. Flera spelare vittnar om en person som var en omtyckt lagkamrat, som ofta spred positiv energi omkring sig och hade ett stort hjärta.

Jag älskade vår korta tid tillsammans i New Jersey. När jag ser mig omkring i dag är det häpnadsväckande hur många liv du påverkade. Du kommer verkligen vara saknad”, skrev den tidigare svenska målvakten Eddie LäckTwitter.

”I går förlorade jag min bästa vän, min bror. Hela mitt liv har det alltid varit Jimmy och Kevin eller ”The Hayes Brothers”. Jag har följt efter dig så länge jag kan minnas och skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Oavsett om det var ungdomshockey, Boston College eller NHL, visade du alltid vägen”, skrev Jimmys bror, Kevin Hayes.

Jimmy Hayes representerade klubbarna Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Florida Panthers och New Jersey Devils. Han avslutade hockeykarriären 2019 efter 334 matcher i NHL.

Jimmy Hayes

Jimmy Hayes beskrevs som en person med stort hjärta. ”Jag älskade vår korta tid tillsammans i New Jersey", skrev svenska målvakten Eddie Läck på Twitter.

Mel Evans

LÄS OCKSÅ: 32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma och blev gravid

LÄS OCKSÅ: 25-åriga mamman hittads död – vännernas starka ord: ”Min bästa vän”

Foto: Tom Mihalek, Rich Schultz, Mel Evans

FRÅN FÖRSTASIDAN