Jimmie Åkessons ärliga svar – efter romansryktet med Ebba Busch

Har Ebba Busch och Jimmie Åkesson en romans?

Foto: SVT, TT
Har Ebba Busch och Jimmie Åkesson en romans?
Det är ett rykte som florerat online.
I SVT konfronteras partiledaren med frågan – och svaret fick alla i studion att fnissa.

I SVT-programmet Valet forever ställer podd-trion i Flashback Forever partiledare mot väggen med frågor hämtade från de mörkaste platserna på internet där alla användare är anonyma.

Trion Emma Knyckare, Ina Lundström och ”Scroll-Mia” ger nu svenska valmanskåren chansen att få svar på de frågor som man i hemlighet undrar om partiledarna. Spännande!

– Det är inte jätteroligt att sitta och läsa upp att någon borde bli ritualslaktad, men ett inlägg om att en politiker har en uttänkt strategi med att svassa runt i stringtrosor för att locka äldre väljare – det kanske är kul, säger Ina Lundström till Göteborgs-Posten.

Har Ulf Kristersson storkukslung?

Sex partiledare, ett språkrör och en socialminster har valt att svara på de anonyma frågorna i tv-rutan. Först ut var moderaternas partiledare Ulf Kristersson, som bland annat fick den hissnande frågan huruvida han har ett ”storkukslugn, eller inte?”.

Svaret från moderaternas ledare? Ett osäkert jakande.

Har partiledarna en romans?

Men det är inte endast Ulf Kristersson som fått obekväma frågor. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fick också en drös obekväma frågor. En av frågorna var hämtad från en tråd på det ökända internetforumet Flashback:

”Har Ebba Busch och Jimmie Åkesson en romans?”.

Tråden är populär och fått över 50 000 visningar. Sverige är nyfiket – har partiledarna en romans? Så vad svarar Jimmie Åkesson?

Han blånekar.

– Det stämmer inte alls, svarar Jimmie Åkesson, men är snabb med att inflika:

– Eller vad svarade Ebba? fortsatte Jimmie Åkesson till programledarnas stora förtjusning.

Foto: TT, SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN