svenska politiker

Jimmie Åkesson och Johan Pehrson i hemligt möte: ”Ingenting”

Jimmie Åkesson och Johan Pehrson i hemligt möte: ”Ingenting”

Foto: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet
Jimmie Åkesson och Johan Pehrson har haft ett hemligt möte? Anledningen? Vem som ska sitta i regeringen, rapporterar Dagens Nyheter.
Johan Pehrson (L) om SD-kandidater med nazistbakgrund
0:49

Efter reklamen: Johan Pehrson (L) om SD-kandidater med nazistbakgrund

(0:49)

Slå på ljud

Spänningen stiger! Om någon dag förväntar sig talmannen Andreas Norlén, 49, ett besked om vem som ska bilda regering med Ulf Kristersson, 58.

Vilka partier ska sitta i regeringen? Vem ska bli minister – och från vilket parti? Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har haft många, långa, möten och förhandlingar om saken sedan valvinsten den 11 september.

Hittills har få detaljer läckt ut. Så Sverige får hålla andan tills på onsdag när M-ledaren ska träffa talmannen klockan 11 i riksdagen.

I personligt möte

Nu rapporterar DN att Johan Pehrson, 54, och Jimmie Åkesson, 43, har haft ett hemligt möte. Enligt tidningens källor har partiledarna träffats personligen för att karva upp kartan över hur den nya regeringen ska se ut.

Den stora frågan? Om L ska få ministerposter, eller inte. Hur mötet har gått verkar oklart. Enligt DN är inte Ulf Kristerssons regeringsförhandlingar ännu i hamn – och klockan börjar klämta.

”Ingenting är klart”

Hur ställer sig partierna till uppgifterna om mötet? Fåordigt, skriver DN.

– Ingenting är klart förrän allting är klart, så i nuläget finns ingenting att säga, säger riksdagsledamoten Lina Nordquist som sitter i Liberalernas partiledning, till Dagens Nyheter.

Även SD säger lika lite.

– Vi kommunicerar när det är klart och innan dess har jag inget att säga, säger han, säger den tillförordnade partisekreterare för SD, Mattias Bäckström Johansson.

Foto: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN