Jessica mobbades för sitt utseende hela skolgången – oväntade succén

Jessica Gagen

Jessica Gagen blev slagen och bränd i skolan – bara för att hon hade rött hår.
Nu har hon fått sin revansch och gör storartad succé.
– Jag brukade bli rejält upprörd, säger hon.
0:41

Efter reklamen: Catherine bråkar på flygplanet – blir portad från att flyga på livstid

(0:41)

Jessica Gagen hade en fruktansvärd barndom. Hon mobbades svårt i skolan och tonåren var hemska. Klasskamraterna slog, spottade, brände henne och gjorde narr av hennes röda hår.

De hittade hela tiden på nya öknamn och hon tvingades äta sin skollunch inne på toaletten för att fly undan mobbingen. Även om Jessica, som i dag är 26 år gammal, försökt att gå vidare har den fruktansvärda skoltiden satt sina spår.

– Jag brukade bli rejält upprörd när jag tänkte tillbaka på det, men jag är nu fast besluten att visa andra barn som upplever samma sak att det inte kommer pågå för evigt, säger Jessica Gagen till Lancashire News.

Jessica Gagen

Jessica Gagen blev som barn och tonåring svårt mobbad för sitt röda hår. Hon berättar att klasskamraterna slog, spottade och brände henne.

Miss England / SWNS

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jessicas makalösa revansch – oväntade succén

Vändningen kom när hon hade gått ut gymnasiet. En modellagentur hörde av sig och var redo att erbjuda Jessica ett kontrakt. Hon började gå på catwalks världen över och självkänslan blev starkare för varje dag som gick.

Jessica slog igenom och kammade hem andraplatsen i förra årets upplaga av skönhetstävlingen Miss England. I år representerar hon landet i Miss World och hoppas att som första kvinna med rött hår titulera sig som Miss Liverpool 2022.

– Jag tycker att det hade varit så bra om det kunde få bli någon som är rödhårig. Förra året var det inte en enda rödhårig bland de tävlande i Miss World, säger Jessica.

Jessica Gagen

Efter gymnasiet landade Jessica Gagen ett modellkontrakt. Hon gjorde snabbt succé på catwalks världen över och kan nu vinna titeln Miss Liverpool 2022.

Miss England / SWNS
Kvinnan mobbas för ovanliga diagnosen – gör nu succé

”Vill att det ska bli en superkraft”

För Jessica är Miss World så mycket mer än bara en skönhetstävling. För henne skulle det bli en otrolig revansch efter flera år av mobbing och det skulle också bana väg för andra barn i liknande situationer.

– Jag tror att om jag vinner det här, så kan jag stärka barn som blir mobbade för hur de ser ut eller för färgen på deras hår.

– Det skulle vara trevligt att vara en förebild för de yngre barnen och kunna säga ”Jag har upplevt det här, det går att använda din smärta till att höja dig själv”. Jag vill att det ska bli en superkraft.

Jessica Gagen

Jessica Gagen säger att hon vill vara en förebild för yngre barn som går igenom samma helvete som hon själv gjorde.

Jessica Gagen / SWNS

LÄS OCKSÅ: Jono adopterades bort av föräldrarna – tyckte han var för ful

LÄS OCKSÅ: Tonåringen Justin klädde sig i balklänning – bilden togs bort

Foto: Miss England / SWNS / Jessica Gagen

SENASTE NYTT!