Jayden, 12, skickades ut ur klassrummet efter regelbrottet: ”Vidrigt”

Judith och Jayden

Skolan tyckte Jayden Barrett klippt sig alldeles för kort.
Då kastades han ut ur klassrummet och fick sätta sig i ett enskilt rum.
– Hela situationen är vidrig och jag är helt förbluffad, säger hans farmor.
Mamma klädde ut sig till 13-åring – försökte infiltrera dotterns skola
Slå på ljud

Jayden Barrett, 12, ville se fräsch ut inför skolstarten. En vecka innan starten satte han sig i barberarstolen, redo att låta saxen löpa längs håret och få en frisyr som visade att han var beredd att möta världen.

Håret klipptes kort där bak och blev successivt längre ju närmre toppen saxen kom. Allt kulminerade i en snedbena som vilade ledigt på pannan. Jayden var helnöjd med nya frisyren.

När han äntrade gymnasieskolan Our Lady's Catholic College i Lancaster hade han ingen aning om vad som väntade och de frisyrfientliga lärarna som faktiskt jobbade där.

Farmor Judiths ilska: ”Förbluffad”

En vecka efter skolstarten närmade sig en lärare Jayden Barrett, som satt och studerade. Han fick höra att frisyren var för kort och att han skulle lämna klassrummet omedelbart.

Jayden och sju andra elever togs till ett enskilt rumt. I rummet fanns bänkar som var avskärmade från varandra. Eleverna fick sitta vid varsin bänk och skämmas för att de inte följt skolans hårpolicy.

När Jaydens farmor, Judith McGonnell, fick höra om vad som hänt blev hon eld och lågor över behandlingen av sitt barnbarn. Sittandes i telefon med skolan begärde hon att de skulle skicka hem honom omedelbart.

– Hela situationen är vidrig och jag är helt förbluffad. De är där för att utbilda honom, inte bestämma hur han ska se ut i håret. Han hatar att klippa sig, men gick med på det för att han ville se bra ut inför skolstarten, säger Judith McGonnell till The Mirror.

Jayden Barrett

Jayden Barret skickades ut från klassrummet. Han hade brutit mot skolans policy och klippt sig för kort. Nu rasar hans farmor Judith McGonnell mot beslutet.

Facebook

”Trodde att han hade gjort något fel”

När Jayden kom hem var han helt förstörd av skolans behandling. Hans pappa rusade till skolan för att förklara att de minsann tänkte utbilda sonen någon annanstans.

– Han trodde att han hade gjort något fel. Om håret hade varit chockrosa hade jag kanske förstått det, men det var verkligen inget konstigt med hans frisyr, säger Judith till The Sun och fortsätter:

– Att sätta en pojke med asperger i ett enskilt rumt bara för att han har en underbar frisyr är chockerande.

OJ DÅ! Lärarna hånade 6-åringen i smyg – allt fångades på film

Rektor Helen: ”Vi hindrar inte honom”

Jayden Barrett har inte återvänt till skolan efter händelsen. Familjen säger att de tänker byta skola om inte de strikta reglerna ändras.

Helen Seddon, rektor på skolan, säger att man har både en kläd- och frisyrkod som måste följas. Om inte reglerna följs straffas eleverna med två dagar i ett rum, skilda från resten av klassen.

– Det är Jaydens familj som håller honom hemma. Vi hindrar inte honom från att vara i skolan, eller hans utbildning, och uppmanar dem att skicka tillbaka honom.

Judith McGonnell

Judith McGonnell kunde inte tro sina öron när hon fick höra om barnbarnets öde. ”Hela situationen är vidrig och jag är förbluffad”, säger hon.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Mamman förödmjukad efter att dottern tagit med sexleksaken till skolan

LÄS OCKSÅ: Mörklade mobbning – skolan betalar ut rekordbelopp efter pojkens död

Foto: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN