Jägare sköt Rositas häst av misstag: ”Kunde ha varit våra barn”

Rosita Magnussons häst blev skjuten.

FOTO: SVT
På söndagen fick Rosita Magnusson ett chockerande telefonsamtal.
En jägare hade av misstag skjutit ihjäl hennes häst.
– Det kunde lika gärna ha varit något av våra barn, säger hon till SVT.

På söndagsförmiddagen knackade det på dörren hos Erik Hörberg och Rosita Magnusson i Vankiva utanför Hässleholm i Skåne. Erik var hemma själv med barnen.

– Jag öppnar dörren och mötes av en förfärad kille, det var jägaren. Han berättar att han skjutit vår häst och jag trodde det var ett skämt, säger Erik Hörberg till SVT Nyheter Skåne.

Men det var inget skämt sa mannen och Erik såg att han var full med blod.

Jens var med på masslakten – därför dödades alla delfiner
Erik Hörberg.

Erik Hörberg var inne med barnen när en upprörd man knackade på.

FOTO: SVT

Hästen kämpade för sitt liv

Lucky Daim är Rosita Magnussons häst och hon betar i en hage inte långt från huset familjen bor i. Erik följde med mannen och konstaterade att jägaren skjutit hästen i halsen. Lucky Daim kämpade för sitt liv.

Erik ringde till Rosita som var på gymmet för att träna yoga. När hon fick samtalet kastade hon sig i bilen för att åka hem. Men hon hann inte långt innan Erik ringde på nytt och berättade att det var för sent. Hennes älskade vän hade somnat in.

– Hon var världsbäst, det var hon. Världens snällaste. Hon var den stabila här på gården och väldigt erfaren. En prinsessa, säger Rosita Magnusson.

Hästen Lucky Daim och tända ljus.

Familjen sörjer nu sin häst.

FOTO: PRIVAT / SVT

”Kunde ha varit ett av barnen”

Jägaren hade försökt skjuta en räv men missat. Kulan tog istället i en sten och studsade sedan vidare och träffade Lucky Daim i halsen.

Rosita Magnusson och Erik Hörberg förstår att det var en olyckshändelse men tycker ändå jägaren skulle ha tänkt sig för innan han sköt. De tycker han var alldeles för nära deras hus.

– Det kunde lika gärna varit något av våra barn, min son älskar att klättra upp i det här trädet här, säger Rosita Magnusson och pekar mot ett träd vid hagen.

Misstänkt för jaktbrott

Mannen som sköt är nu misstänkt för jaktbrott och polisen har tagit hans vapen i beslag, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel. Polisen kommer också att undersöka hästen.

Rosita Magnusson.

Rosita Magnusson ifrågasätter att jägaren jagade så nära deras hus.

FOTO: SVT

LÄS OCKSÅ: Jills 10-årige son blev attackerad på bussen för sina kläder

LÄS OCKSÅ: Tittarilskan efter Marcus Oscarssons misstag: ”Uselt”

FOTO: SVT, Privat

SENASTE NYTT!