Iris, 82, rasar över hatet – försvarar maken Mohammed, 37: ”Försöker njuta”

Iris och Mohammed

45 år skiljer mellan det omtalade paret.
Men för Iris, 82, och Mohammed, 37, är det kärleken som spelar roll.
– Mohamed är en kärleksfull man, som förstår mina känslor, säger Iris till Aftonbladet.
”Som en skål flingor” – vattenparken är överfull av besökare
0:29

Efter reklamen: ”Som en skål flingor” – vattenparken är överfull av besökare

(0:29)

Slå på ljud

2019 plingade det till i Iris Jones mobil. Det var en Mohamed Ahmed Ibriham från Egypten som hörde av sig – och kärleken brann till direkt. Men längs vägen har det varit många hinder för paret.

Allt från pandemi, ålderskillnad och hat har drabbat det kärleksfulla paret.

Under coronapandemin jämrade sig paret rejält. För på grund av Iris höga ålder var hon tvungen att isolera sig hemmavid. Hon kunde inte resa till det afrikanska landet alls, något Hänt skrivit om tidigare.

– Jag saknar honom hela tiden, det är som en tomhet. Vi är ett gift par men vi är inte tillsammans, sa Iris Jones till This Morning förra året.

Iris Jones, 82, och Mohamed Ahmed Ibriham, 36, gifte sig i Egypten 2020.

Foto: YOUTUBE

”Vissa tror att han är ihop med mig för pengarna”


I dag är paret äntligen ihop igen. Iris och Mohammed är gifta och bor tillsammans hemma hos Iris i den engelska kuststaden Weston-super-Mare. I dag arbetar Mohammed som säkerhetsvakt och kärleken blomstrar som aldrig förr.

Men allt har inte varit frid och fröjd för paret. För samtidigt som paret oroade sig över Mohammeds visum – så har parets kärlek mött mycket hat.

För Aftonbladet berättar Iris om reaktionerna hennes landsmän har visat hennes nya make från Egypten.

– Vi har fått en del negativa kommentarer i sociala medier och vissa tror att han är ihop med mig för pengarna. Men jag är en fattig pensionär, så det kan de glömma! Skitsnacket påverkar inte mig, däremot märker jag att Mohamed tar illa vid sig. Men jag har sagt till honom att han ska ignorera det, för de känner varken honom eller mig. Men det finns mycket avundsjuka från personer som själva har usla förhållanden, eller som precis blivit bedragna. De klarar inte av att se oss lyckliga, säger Iris till Aftonbladet.

Parets skräckförlossning – kan behöva betala 620 000

45 år mellan paret – inte rädd för döden

Även den stora ålderskillnaden är ett ämne som ofta kommer upp. Iris berättar att hon är väl medveten om den, samt att hon inte kommer leva lika länge som sin 45 år yngre make. Men det är inget som bekymrar henne.

– Mohamed vill inte tänka på det och jag försöker njuta av livet vi lever nu. Min hälsa är väldigt, väldigt bra. Jag är aktiv och tränar mycket, förhoppningsvis lever jag i många år till. Mohamed säger att han inte kan leva utan mig, men inser ju att den dagen kommer när han måste göra det.

Attackeras av vithaj – glasburen går sönder

Se klippet här!

Foto: YOUTUBE

FRÅN FÖRSTASIDAN