Vittnet Waleed Hadidi: "Ljudet sitter kvar"

25 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Waleed Hadidi var på Gröna Lund med sin familj under söndagen och såg den svåra olyckan i bergochdalbanan Jetline.
Omkring 5 000 personer var på Gröna Lund när olyckan på bergochdalbanan Jetline inträffade. 19-årige Waleed Hadidi skulle precis sätta sig i en åkattraktion bredvid när han hörde ett bullrande ljud.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Waleed Hadidi säger att han såg hur fordonet i bergochdalbanan skulle åka ner i en sväng när det började skaka och sedan hur ett av hjulen lossnade och föll ner.

– Attraktionen vände sig så att den tappade liksom sin balans. Sedan tvärnitar den och jag ser hur en person flyger av, säger han till TT ungefär sex timmar efter olyckan.

Därefter lossnade det andra framhjulet. Fordonet tvärnitade igen och då föll ytterligare en person ur, men lyckas hålla sig fast vid en del av strukturen.

Bröt ihop

– Jag springer dit för jag tänker att jag kanske kan hjälpa till, men kommer inte ända fram. Både personal och besökare är väldigt chockade och jag själv bröt ihop för vi hade tänkt åka den precis efter och vi skulle kanske varit i den vagnen, berättar han.

En person omkom och tre är allvarligt skadade. Polisen har inlett förundersökning om vållande till annans död, vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan.

Annons

Waleed Hadidi säger att han fick väldigt bra bemötande från personalen. Men annars är han rätt kritisk till hur nöjesfältet hanterade situationen som uppstod efter olyckan.

"Dåligt stöd"

Han önskar att han hade fått lite krisbemötande, men personalen och räddningstjänsten fokuserade bara på att få ut 5 000 människor från parken.

– Många av dem har sett någonting och då kan de inte bara lämna dem att sedan gå vidare som om ingenting har hänt. Det tycker jag var ett dåligt stöd av dem.

När han och hans familj tagit sig ut satt de en stund och pratade om det som hänt.

– Jag är fortfarande skärrad och så fort det blir tyst så hör jag de här ljuden som hjulen gav ifrån sig. Hur de dallrade på skenorna och föll till marken. Det sitter kvar.

Annons