"Viktigt även om de inte får dottern tillbaka"

"Viktigt även om de inte får dottern tillbaka"

Thomas Bodström, som företräder Adrians familj, säger att livstidsdomarna efter mordet på 12-åriga Adriana innebär en upprättelse för familjen. Arkivbild.

Erik Simander/TT
Thomas Bodström, som företräder Adrians familj, säger att livstidsdomarna efter mordet på 12-åriga Adriana innebär en upprättelse för familjen.
– Det är naturligtvis viktigt för dem, även om de inte kan få sin dotter tillbaka, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thomas Bodström företräder Adrianas föräldrar, hennes syskon och fem personer som befann sig på platsen för skottlossningen i Norsborg sommaren 2020.

När TT når målsägandebiträdet Bodström har han ännu inte hunnit prata med sina klienter om domen. Men han är nöjd med att tre män nu döms till livstids fängelse för mordet.

– Det kändes väldigt bra att de blev dömda i detta mål. Det är helt rätt av tingsrätten som kommer fram till det här.

Upprättelsen de viktigaste

Bodström är även positiv till att de dömda männen ska betala höga skadestånd till en rad av de målsägande. Totalt landar skadestånden på drygt 1,5 miljoner kronor.

De högsta skadestånden ska betalas ut till Adrianas föräldrar, där hennes mamma får drygt 370 000 kronor och hennes pappa knappt 430 000 kronor.

– Det är inte skadestånden i sig som är det viktiga, utan det är just upprättelsen, säger Bodström.

Männen döms även för mordförsök på sju personer som befann sig på parkeringen utanför restaurangen vid mordet. De personerna ska få ett skadestånd på runt 100 000 kronor vardera.

För familjen har det varit jobbigt att gå igenom rättegången, enligt Bodström.

– Det är alltid jobbigt att gå igenom en rättegång och höra hur de som man är övertygad, och som vi nu fått bevisat, är skyldiga till det här fruktansvärda brottet sitter och skyller på allt annat än att de själva tar ansvar för det. Därför är det en lättnad att tingsrätten går helt på vår och åklagarens linje.

"Unikt mål"

Thomas Boström framhäver att det rör sig om ett unikt mål, inte minst eftersom det väckt så mycket känslor även inom den gängkriminella världen.

– Det här går utöver allt annat som rör gängkriminella. Att en flicka som inte ens fick hinna bli tonåring beskjuts på det här sättet och skjuts ihjäl. Det tar också väldigt många kriminella bestämt avstånd ifrån, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN