Pyrande hög kvar efter storbrand i Borgholm

Pyrande hög kvar efter storbrand i Borgholm

Det pyr fortfarande på onsdagsförmiddagen om resterna av ett flerfamiljshus som brunnit ner i Borgholm. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
Allmänheten varnas fortsatt för brandröken över Borgholm på Öland. Av flerfamiljshuset som brunnit sedan i går kväll finns bara en pyrande hög kvar, enligt Räddningstjänsten Sydost.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Det pyr fortfarande, så de håller på att riva runt i det med hjälp av grävmaskin för att släcka det som pyr i högen. Det är vad som finns kvar av byggnaden – en hög, säger larmoperatör Håkan Andersson.

Larmet om branden kom strax före klockan 18 och de boende hann evakueras utan att någon kom till fysisk skada. Tillfälligt boende ordnades för de drabbade.

På grund av den kraftiga brandröken utfärdades ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) och det ligger kvar tills vidare.

– Man ska inte spendera någon längre tid i röken. Ventilation och fönster ska hållas stängda, säger Håkan Andersson.

Stadshuset i Borgholm hålls stängt under dagen och de anställda jobbar på distans. Även en skola hålls stängd, skriver kommunen på sin hemsida.

Enligt uppgift från dem som slog larm om branden började den i källaren. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand, men initialt fanns inga uppgifter som tydde på att branden är anlagd.

– Det kommer nog att dröja innan vi kan göra vår undersökning där, säger Patric Fors vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

FRÅN FÖRSTASIDAN