Polisen överklagar inte dom om koranbränningar

03 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Koranbränningen utanför Stockholms moské den 28 juni var den första tillståndsgivna sedan förvaltningsrätten och kammarrätten slog fast att polisens tidigare beslut att neka tillstånd var felaktiga. Arkivbild.Stefan Jerrevång/TT
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kammarrätten i Stockholm slog i juni fast att polisen inte hade rätt att neka tillstånd för koranbränningar med hänvisning till det allmänna säkerhetsläget.

Polismyndigheten, som hade möjligheten att överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen, meddelar nu att man inte tar saken vidare till nästa instans.

"Frågan har prövats och vi uppfattar att de tidigare domarna är tydliga, vi avser därmed inte att överklaga dessa", skriver Sofia Hellqvist, pressekreterare på polisens nationella mediecenter, i ett mejl till TT.

De av polisen nekade tillstånden gällde ansökningar om att få bränna exemplar av koranen utanför Iraks och Turkiets ambassader tidigare i år.

Två privatpersoner som förra veckan fick tillstånd att bränna en koran utanför Stockholms moské utreds nu för hets mot folkgrupp.

Annons