Polisen: Gripna kvinnan inte bekant med flickan

12 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Polis på plats i Ängelholm efter att en flicka förts till sjukhus med befarade knivskador på måndagen.
En kvinna i 35-årsåldern har gripits misstänkt för att allvarligt ha skadat en flicka utomhus i Ängelholm. Nu utreder polisen om det är samma kvinna som varit efterspanad misstänkt för andra våldsdåd i staden den senaste tiden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Vi tittar på om det finns ett samband. Det är inte omöjligt att det rör sig om samma kvinna, men jag kan inte säga det med säkerhet, säger polisens presstalesperson Sara Andersson.

Strax efter klockan 17 på måndagen larmades polisen av en förbipasserande. Flickan, som är under 15 år, fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Försök till mord

Polisen grep den misstänkta kvinnan i 35-årsåldern i anslutning till brottsplatsen. Brottsrubriceringen är mordförsök. Enligt polisen finns det ingenting som tyder på att kvinnan och flickan är bekanta sedan tidigare.

– I våra system kan vi se släktskap och det finns inget sådant, och när man har pratat med anhöriga ska det inte finnas någonting som tyder på att de känner varandra, säger Sara Andersson.

Vid 22-tiden uppger polisen för TT att den misstänkta kvinnan ännu inte är anhållen.

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna har flickan blivit knivhuggen, något som polisen inte bekräftar.

Annons

– Vi har en bild av vad vi tror har hänt, men jobbar nu med att säkra bevis och få den bilden bekräftad, säger Andersson.

Okänd kvinna

De senaste dagarna har polisen i Ängelholm sökt efter en okänd kvinna som misstänkt för en rad våldsbrott. Överfallen ska ha inträffat på seneftermiddagen under perioden 31 maj-7 juni, enligt ett meddelande från den lokala polisen på Facebook.

Bland annat har två tonårsflickor anmält att en okänd kvinna gått till attack och slagit dem flera gånger i huvudet med ett tillhygge, vilket Helsingborgs Dagblad rapporterat.

– Finns det någon som har uppgifter, något vittne från de tidigare händelserna, är det viktigt att man hör av sig. Vi har en del signalementsuppgifter sedan tidigare som vi kommer att titta på, säger Sara Andersson.

Annons