Nya bullar med vassa föremål hittade i Malmö

Nya bullar med vassa föremål hittade i Malmö

Återigen har bullar med inbakade vassa föremål hittats i Malmö. Arkivbild.

Janerik Henriksson/TT
Bullar preparerade med vassa metallbitar till hundar har på nytt hittats i Malmö. Långt ifrån de platser där de tidigare upptäckts, men tillvägagångssättet är detsamma.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fyndet är det första på tio veckor, rapporterar Sydsvenskan. Den här gången i stadsdelen Håkanstorp, i närheten av ett par hundrastgårdar.

Bullen är exakt lik de som tidigare hittats. Omkring tre centimeter i diameter och mjuk i konsistensen. Som en minimal frukostbulle, skriver tidningen. I mitten av bullen ligger en centimeterstor, vass stjärna av metall.

Tidigare i år tvingades två hundar opereras efter att ha ätit preparerad mat.

Försöken med att skada hundar i Malmö har pågått i två år och det har gjorts runt 160 polisanmälningar om förgöring – en rubricering som används när någon avsiktligt sprider gift, smitta eller annat som riskerar att skada växter och djur.

Enligt Sydsvenskan har fynd med bakade bullar med glasskärvor eller tillklippta metallstjärnor gjorts minst 86 gånger de senaste två åren.

Två gånger har en så kallad hundbulle undersökts av polisens nationella forensiska center (NFC). Båda gångerna har alla spår av eventuell dna från en gärningsman förstörts av värmen vid bakningen.

FRÅN FÖRSTASIDAN