Man får livstids fängelse för mord på hustru

Man får livstids fängelse för mord på hustru

Solna tingsrätt. Arkivbild.

Tim Aro/TT
Mannen mördade sin hustru framför deras gemensamma barn för att sedan dumpa kroppen i vattnet vid Kvarnholmen i Nacka.
Nu döms han till livstids fängelse.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var maken själv som i februari 2022 anmälde kvinnan försvunnen. Polisen fattade snabbt misstankar om mannen, som är i 45-årsåldern, och redan dagen därpå anhölls han misstänkt för att ha fört bort henne. Därefter tog en elva månader lång mordutredning vid.

Efter sju månaders sökarbete hittades kvinnans kropp till slut i vattnet intill kajen vid Kvarnholmen i Nacka i samband med dykningar som genomfördes inom ramen för utredningen.

Enligt obduktionen står det klart att kvinnan, som var i 40-årsåldern, dog av strypningsvåld mot halsen. Mordet skedde i parets hem i Bromma i västra Stockholm framför deras gemensamme lille son som blev vittne till händelsen. Mannen döms därför även för grovt barnfridsbrott.

Efter att ha dödat sin hustru rullade mannen in kroppen i en matta. Med sonen i bilen och kroppen i bakluckan körde sedan mannen till Kvarnholmen i Nacka där han dumpade kroppen i vattnet. För det döms han även till brott mot gravfriden.

Mannen har i förhör erkänt stora delar av händelseförloppet och medgett att han dödat kvinnan, men hävdat att det skett av misstag.

FRÅN FÖRSTASIDAN