Kokainpaket tappades i havet – får sänkt straff

08 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Hovrätten för Västra Sverige sänker straffet för en person som var inblandad i knarkhärvan i Göteborgs skärgård. Arkivbild.Micke Larsson/TT
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hovrätten för västra Sverige sänker straffet för en av de män som dömts för inblandning i knarkhärvan i Göteborgs skärgård.

När 380 kilo kokain flyttades från ett lastfartyg till en motorbåt tappades omkring 50 kilo i havet, och hittades sommaren 2020 när kokainpaketen flöt iland på Styrsö. Brottet har kallats en av de större kokainaffärerna i svensk kriminalhistoria.

I mars dömdes fyra män för synnerligen grovt narkotikabrott. Åklagaren samt två av männen överklagade, men hovrätten för västra Sverige gör i skuldfrågan samma bedömning som tingsrätten.

För den ene mannen fastställs straffet till åtta års fängelse. Straffet för den andre mannen sänks dock från sju år till fem år, eftersom han begått brottet en kort tid före en annan dom.

"Brottsligheten ska straffmätas som om alla gärningar var uppe till bedömning samtidigt", skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har omkring 15 personer dömts för att ha hanterat delar av knarkpartiet.

Annons