Knivmördade en man – får sluten ungdomsvård

16 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Halmstads tingsrätt dömer två tonåringar för ett knivmord i augusti i fjol. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Två tonårspojkar – 16 och 17 år gamla – döms till sluten ungdomsvård i fyra år för ett knivmord i Halmstad i augusti i fjol. Den yngre pojken döms även för mordförsök på en annan man vid samma tillfälle och 17-åringen döms för medhjälp till brottet.

"Upprinnelsen till mordet och mordförsöket är en narkotikaaffär som inte gick som tänkt", sade åklagaren Ginger Johansson när åtal väcktes i april.

En man fick ta emot flera knivhugg från de båda pojkarna och avled av sina skador. En annan man blev knivhuggen av 16-åringen, men överlevde attacken den 15 augusti i fjol.

16-åringen döms även för ett grovt vapenbrott och narkotikabrott begångna tidigare under dagen i Mariestads kommun i Västergötland, men frias för två fall av övergrepp i rättssak. Enligt åtalet ska han ha hotat två vittnen med våld.

De båda tonåringarna ska också betala ett skadestånd på sammanlagt runt 650 000 kronor till mordoffrets dödsbo, hans anhöriga och offret som överlevde knivdådet, skriver Halmstads tingsrätt i ett pressmeddelande.

Annons