Knark i garage och vapen i garderob – åtalas

Knark i garage och vapen i garderob – åtalas

Fyra personer i Göteborg åtalas efter att polisen hittade tiotals kilo narkotika och flera grova vapen. Arkivbild.

Tim Aro/TT
Stora mängder narkotika och flera grova vapen – bland annat en kulsprutepistol i en garderob. Det upptäckte polisen i Göteborg i samband med en spaningsinsats.
Nu åtalas fyra personer för grova vapen- och narkotikabrott.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I september bevittnade polisens spanare en misstänkt överlåtelse på en parkeringsplats i Göteborg. En 31-årig man förföljdes till ett garage i Bergsjön, där polisen hittade 9,6 kilo cannabis, 26,6 kilo hasch, 19,6 gram amfetamin, 6,16 gram kokain och en kokainpress. Dessutom påträffades två vapen med ammunition och 38 200 kronor i kontanter.

"Den 31-årige huvudmannen misstänks vara delaktig i en omfattande narkotikadistribution. Han har gått under radarn och var helt okänd för oss sedan tidigare", säger Rebecca Godtman, utredare vid spaningssektionen i Storgöteborg i ett pressmeddelande.

I en garderob hemma hos en kvinnlig bekant till mannen hittades senare en kulsprutepistol med ljuddämpare och ammunition, en automatkarbin och en halvautomatisk pistol.

I samband med överlåtelsen på parkeringsplatsen kunde polisen även gripa två tonårskillar, 17 och 18 år gamla. I ett källarförråd med koppling till männen hittades över 18 kilo cannabis. De åtalas nu båda för grovt narkotikabrott.

FRÅN FÖRSTASIDAN