Katt räddad från tak – strandsatt i en vecka

Katt räddad från tak – strandsatt i en vecka

En katt har under stor uppståndelse räddats efter att ha varit strandsatt på ett tak. Katterna på bilden har inget med texten att göra.

Karl-Josef Hildenbrand/AP/TT
Sotare, bergsklättrare, solcellsföretag och många oroliga lokalbor – engagemanget var stort kring den katt som satt fast på ett tak i Sjöbo utanför Borås.
Efter att ha varit strandsatt i över en vecka kunde katten räddas.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter att en katt i Sjöbo utanför Borås smitit ut på ett tak i samband med att familjen flyttade blev det ett stort pådrag, rapporterar lokala medier.

Missen var mycket svårfångad, men såväl sotare som solcellsföretag gav sig katten på att få ner den.

– Halva norra Sjöbo är där och tittar och lägger upp bilder i sociala medier. Det är ett stort engagemang, säger Rolf Dahlviken, sekreterare för Djurens vänner, till Borås Tidning.

Till sist var det fällor som Djurens vänner satt ut som gjorde tricket, och strax efter midnatt natten till fredagen fångades katten in. Då hade den suttit fast på taket i en till två veckor.

Katten var mager, men i förvånansvärt bra skick.

– Jag skulle tro att den har tagit fågelägg och slickat morgondagg från takpannorna, säger Jessica Lindblad vid Djurens vänner i Borås, som var inblandad i räddningsaktionen, till P4 Sjuhärad.

– Men han är ju helt slut.

FRÅN FÖRSTASIDAN