Helikoptrar kallades in vid brand

Helikoptrar kallades in vid brand

Vid släckningen av en brand utanför Sala på lördagen användes bland annat helikoptrar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Suvad Mrkonjic/TT
Risken för gräsbränder är stor i delar av Sverige. Vid en brand i terrängen utanför Sala deltog helikoptrar i släckningsarbetet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Larmet om branden kom vid 11.30-tiden.

– Det är en äldre dam som skulle elda något på sin tomt. Hon hade med sig vatten men elden tog sig ändå, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad till TT.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Räddningstjänsten kallades till branden och vid 12.30-tiden var den inringad, skriver Sala Allehanda.

En person ska ha skadats lindrigt, enligt tidningen.

I släckningsarbetet deltog också två helikoptrar från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Helikoptrarna var snabbt på plats.

"Vi såg riskerna i området och ställde specifikt beredskap i Västerås under lördagen med tanke på att brandriskerna var såpass höga där", säger Nils Vaernholt, enhetschef vid MSB, i ett pressmeddelande.

Helikoptrarna avbröt arbetet vid 14-tiden eftersom det inte längre fanns någon spridningsrisk, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

Räddningstjänsten räknar med att vara på platsen till 16-tiden.

Risken för gräsbränder är mycket stor på flera håll i landet under lördagen. SMHI varnar att det är risk för skogsbrand i bland annat i stora delar av Götaland och Svealand samt i sydöstra Norrland.

FRÅN FÖRSTASIDAN