Förskolebarn hörde dödsskjutning

Förskolebarn hörde dödsskjutning

Polis på plats efter att en man i 20-årsåldern skjutits till döds på en parkeringsplats vid Rekarnegymnasiet i Eskilstuna på torsdagseftermiddagen.

Fredrik Sandberg/TT
Förskolebarn som var ute och lekte hörde dödsskjutningen i Eskilstuna på skärtorsdagen.
– Allting gick lugnt tillväga och pedagogerna var helt suveräna, säger biträdande rektor Eleonor Klint till Eskilstuna-Kuriren.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Krongatans förskola, som ligger i området nära händelsen, inrymde barnen omedelbart. Barnen kunde hämtas av sina vårdnadshavare senare under eftermiddagen", skriver Eskilstuna kommun på sin sajt.

– Vi har gått en utbildning och vi har rutiner för sånt här och följde rutinerna under händelseförloppet. Vilket fungerade bra, säger Eleonor Klint till Eskilstuna-Kuriren.

Polisen larmades till Krongatan i stadens centrala delar på skärtorsdagseftermiddagen, sedan flera skott hörts. En man i 20-årsåldern, som är elev på en närliggande gymnasieskola, hittades på platsen. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

"Mannen hade för polisen kända kopplingar till kriminella nätverk och inget tyder i nuläget på någon koppling till själva skolmiljön", skriver polisen på sin hemsida.

Kommunens grupp för psykosocialt omhändertagande är aktiverad och kommer att finnas på plats i närområdet under långfredagen. Flera fritidsgårdar kommer att hålla öppet under långfredagskvällen, liksom olika stödlinjer, meddelar kommunen.

FRÅN FÖRSTASIDAN