Berusade bongospelare stal prästkläder i kyrka

01 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Två män levde rövare i en kyrka i Grästorp under natten. ArkivbildDon Campbell/AP/TT
Det har varit en stökig natt i Grästorps kyrka i Västergötland. Två män tog sig in genom att slå sönder ett fönster. Därinne välte de olika föremål, sprutade med brandsläckare i sakristian och satte även i gång klockorna som slog ett antal gånger.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

När männen lämnade kyrkan var de iklädda prästkläder. Då hade de övergått från kyrkklockorna till att spela på en bongotrumma, skriver polisen på sin sajt.

– Det var vittnen som dels hörde klockspelet och reagerade på att något var konstigt: det var mitt i natten, samt att det inte lät som det brukade. Vittnen har också sett dem lämna kyrkan spelandes på en bongotrumma, säger polisens presstalesperson Caroline Karlsson.

Enligt vittnen var männen troligen berusade.

En anmälan om stöld genom inbrott, skadegörelse samt försök till grov skadegörelse är upprättad. Förutom prästkläderna och bongotrumman – troligen ett av de instrument som förvarades i kyrkan – verkar inget annat saknas.

– Vi har inga misstänkta men kunde säkra en del spår, det är lite olika saker som hittats på marken och inne i kyrkan. Det var en otrolig röra där inne. Vi hoppas kunna gripa dem, det här är väldigt tråkigt för kyrkan, säger Caroline Karlsson.

Annons