25-åring misstänks ha beställt mord på pojke

04 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Polisavspärrningar vid brottsplatsen i Skogås centrum, där den 15-årige pojken sköts ihjäl i slutet av januari i år. Arkivbild.Jessica Gow/TT
En 25-årig man har häktats för inblandning i mordet på en 15-årig pojke som sköts ihjäl i Skogås söder om Stockholm i slutet av januari.
Mannen misstänks ha beställt mordet, som skedde inne på en restaurang.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Misstanken är att han är anstiftare till mordet, säger åklagare Ida Arnell.

25-åringen häktades under tisdagen misstänkt för anstiftan till mord.

Det var på lördagen den 28 januari i år som det 15-åriga mordoffret sköts inne på en restaurang i Skogås centrum söder om Stockholm. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

25-åringen häktades även för anstiftan till människorov och anstiftan till försök till mord, enligt misstankarna begånget mellan slutet av mars till början av april i Stockholmsområdet.

– Han förnekar brott. Polisen har tagit fel person helt enkelt och förhoppningsvis kommer det klaras upp inom kort, säger mannens försvarare Kristofer Stahre till TT.

Sedan tidigare sitter flera andra personer häktade i ärendet, däribland en i dag 16-årig pojke som misstänks ha varit den som genomfört skjutningen. Pojken har förnekat brott.

Bland de häktade i samma mål finns även en 20-årig man som i förra veckan dömdes till 18 års fängelse för att ha beordrat pojkar att utföra grova våldsbrott tre dagar i följd i södra Stockholm i januari i år.

Annons

20-åringen är i målet häktad för stämpling till mord i Skogås och på andra platser i Stockholm i januari.

Annons