Ianto kördes ihjäl av pappans bil – mamma Chloes sorg: ”Förkrossande”

Ianto och Chloe Picton

Ianto, 3, lekte med en ny cykel på sin pappas gård.
Då råkade pappan köra ihjäl honom.
– Att se honom ligga där, död, var förkrossande, säger mamman Chloe Picton.

47-årig mamma dog efter åktur i karusell – sonen Gunnar berättar om sorgen
Slå på ljud

Ianto Jenkins lekte på gården på sin pappas lantställe när den otänkbara tragedin inträffade. Han satt på en cykel och lekte med sin syster och sina kusiner när pappan Guto Sior Jenkins, 31, råkade köra över honom med en bil.

Olyckan ägde rum 3 augusti tidigare i år. Mamman Chloe Picton, 27, säger till The Sun att hon minns samtalet från Iantos pappa, hur marken under henne rämnade och allt blev svart.

– Han sa: ”Det är Ianto, Chloe, han har dött” – och jag föll ihop på golvet, säger Chloe Picton.

Ianto

Ianto dog 3 augusti endast tre år gammal.

Facebook

”Att se honom ligga där, död, var förkrossande”

Hon åkte i ilfart till gården, belägen strax utanför Pembrokeshire i Wales. Desperat försökte hon övertala sjukhuspersonalen om att få se sin son, men fick beskedet att hon skulle vänta tills han var på sjukhuset.

– Att se honom ligga där, död, var förkrossande. Se ditt barn så kall och livlös är fruktansvärt. Jag började stoppa om honom eftersom jag var orolig för att han frös så mycket, säger Chloe Picton.

Ianto skulle fyllt fyra år den 18 september. I stället för ett födelsedagsfirande blev det en begravning. Chloe Picton säger att hon sjöng ”ja må han leva”, samtidigt som flera lastbilar åkte förbi graven och tutade.

Sonens sista samtal till sin mamma

Chloe Picton ser fortfarande Ianto i sina drömmar, hon ser honom när hon blundar och han har alltid ett leende på läpparna.

Hennes sista ord till sin son blev på Facetime, två dagar innan hans död. Ianto ville då åka hem från gården, där han skulle stanna i en vecka med sin pappa.

– Han grät och han ville prata med mamma. Han sa: ”Jag saknar dig, jag älskar dig, jag kommer hem snart” och jag svarade: ”Vi ses på fredag".

Chloe Picton

Chloe Picton säger att hon pratade med sonen på Facetime två dagar innan han dog. Hon kan inte förstå att Ianto är borta.

Facebook

Farmor: ”Det är bara så förfärligt”

Poliser utreder fortfarande händelsen. Pappan Guto Sior Jenkins är i nuläget inte misstänkt för något brott. Hans mamma Meinir, 61, sa efter barnbarnets död att det var en olyckshändelse.

– Ianto lekte med sin nya cykel på bakgården och min son visste inte att han var där. Han såg honom inte. Han hörde hur något slog till bilen och stannade för att gå ut och ta en titt, Ianto låg då på marken helt livlös.

– Det är bara så förfärligt. Stackars Guto, jag vet inte hur han ska kunna leva med detta. Han är helt förstörd.

Ianto och Chloe Picton

Chloe Picton tänker hela tiden på Ianto. Han finns med henne i drömmarna och när hon blundar.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Fyraårige sonen dog – då kraschade ekonomin helt för pappa Johan, 41

LÄS OCKSÅ: Småbarnsmamma död i tragisk olycka: ”Det här är en grym värld”

Foto: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN