Hunden oigenkännlig efter sjuka förvandlingen: ”Åååh, stackarn!”

Pomeranian

Vad händer om man korsar en Pomeranian och en dålig frisör?
Hunden blir totalt oigenkännlig.
Kolla bara på vad som hände med det här fyrbenta djuret.

Hundar älskar sin päls och att vara välvårdade. De älskar däremot inte när människor tar dumma beslut och förstör barret.

En kvinna från USA tog ett rekorduselt beslut när hon utifrån ekonomiska intressen valde att agera frisör och klippte sin Pomeranian själv.

Hon var usel med saxen, en usel frisör och vid tillfället, om man ska tro hundens blick, även en usel matte. När hon var klar såg hunden inte ut som en Pomeranian. Den såg inte ens ut som en hund, utan snarare som ett oupptäckt djur.

Så här ser en Pomeranian ut med en bra och välvårdad päls.

Monika Baumbach

Hundens sjuka förvandling

De flesta hade nog försökt mörka det dåliga frisörförsöket och sopat pälsen under mattan. Kvinnans make ville annorlunda, han ville vara pedagogisk och visa världen hur fel det kan gå när fel person får en sax i handen.

I ett klipp på Tiktok har han filmat den pälslösa hunden, som med simmig blick ser ut att ställa sig frågan: ”Hur kunde det bli så här?”

”Har ni någonsin undrat hur en Pomeranian ser ut när ens fru vill spara lite pengar och klippa den själv?” skriver maken i inlägget och filmar sitt fyrbenta djur.

Pomeranian utan päls

Så här ser en Pomeranian ut utan päls och en dålig frisör. Det är oklart hur allt kunde gå så sett, men hunden ser minst sagt annorlunda ut.

Tiktok

Upprörda följare: ”Aldrig raka en Pomeranian!”

Hundar engagerar och klippet har efter frisörskandalen blivit viralt. Tusentals kommentarer har skrivits till klippet, fyllt av otåliga hundälskare som kräver svar på varför hunden ser ut som den gör.

”Åååh, stackarn! Ni ska aldrig raka en Pomeranian! Det är pälsen som håller dem varma, hoppas att håret växer tillbaka”, skriver en orolig följare, enligt The Mirror.

”Ledsen att behöva säga det, men jag har hört att Pomeranian-hår inte växer tillbaka på samma sätt igen”, skriver en eventuell expert.

VOFF? Är Janne Långben egentligen en kossa?

Maken tvingas lugna kritikerna

Engagemanget har varit så omfattande att maken fått försöka lugna ner alla och förtydliga att klippet gjorts med glimten i ögat.

Hunden mår bra och har inte tagit någon skada, annat än att den inte längre ser ut som en hund.

”För alla som undrar, han har rakats så här kort ända sedan han var en liten valp och hans päls har alltid växt tillbaka utan några problem”, skriver husse och Tiktok-användaren Kcuse.

Flera tidigare incidenter: ”Jag gråter”

Det är inte första gången som det går snett när en hund ska ansa pälsen. Tiktok-användaren itsmeclao berättar i ett klipp att hon hade beställt tid hos en hundfrisör.

Hon var väldigt bestämd om hur hon ville att det skulle se ut. Resultatet blev dock något helt annat och hunden kom tillbaka helt oigenkännlig.

– Jag gråter. Det var så här jag ville ha pälsen, men detta var vad jag fick, säger hon och visar både drömbild och mardrömsbild.

Hund som blivit dåligt klippt

En annan Tiktok-användare hade uppmanat hundfrisören att klippa hunden så som den ser ut till vänster. I stället fick hon den till höger. Hon var allt annat än nöjd med det hårresande resultatet och kommer förmodligen att byta hundfrisör.

Tiktok

LÄS OCKSÅ: Så kan hundar lukta sig till corona – okända hundtricket

LÄS OCKSÅ: Rekordökning av antalet hundar: ”Risk att friska hundar avlivas”

Foto: Tiktok, Monika Baumbach

SENASTE NYTT!