tragiska livsöden

Hon letade efter sina föräldrar i flera år – förlorade båda på en månad

Megan Kennedy kramar sin mamma Patti Neil. Till vänster syns hennes pappa Johnny Cavalier som ung.

FOTO: SWNS

Adopterade Megan Kennedy hittade sina biologiska föräldrar efter flera års sökande – men förlorade båda igen under samma månad.
Pappan dog bara veckor innan Megan skulle ha hälsat på honom för första gången efter att ha skjutit fram resan på grund av corona.
– Jag saknar mina biologiska föräldrar varje dag, säger hon till Daily Mail.

Tvillingarna frågar sin styvmamma om hon vill adoptera dem
0:36

Efter reklamen: Tvillingarna frågar sin styvmamma om hon vill adoptera dem

(0:36)

Slå på ljud

Megan Kennedy, 37, växte upp i Birmingham i England och visste hela tiden att hon var adopterad. Redan på sin 18-årsdag begärde hon ut sitt fullständiga födelsebevis och fick då reda på sin mammas namn – Patti Neil, 64. Men längre än så kom hon inte då.

I december 2018 blev fler register och handlingar tillgängliga online och efter att ha gått igenom dem hittade Megan sin biologiska mammas uppgifter.

Hon skrev till henne på Facebook och Patti blev överlycklig att dottern hörde av sig efter alla år. Patti bodde i Glasgow i Skottland och de bestämde träff där och satt och pratade i timmar.

”Tillbringade varje födelsedag med att leta efter Patti”

Megan fick bland annat reda på att hennes föräldrar träffades när de jobbade på en båt. Patti berättade aldrig att hon hade blivit gravid eftersom hon var gift med en annan man och hon adopterade bort Megan för att hon skulle få ett bättre liv. Men Patti kom inte i håg vad pappan hette.

– Det är nästan svårt att sätta ord på hur det känns – det är en enorm känsla av frid. Varje födelsedag tillbringade jag timmar med att leta efter Patti, det är fantastiskt att tänka på att jag aldrig kommer behöva leta igen, säger Megan om att återförenas med sin mamma.

Patti om förlusten: ”Det är bitterljuvt”

Men lyckan blev kortvarig för i februari i år dog Patti plötsligt av magproblem.

– Det är bitterljuvt, men jag är så tacksam för att jag fick kontakt med mina biologiska föräldrar innan de gick bort, säger Megan.

För historien slutar inte där. Tragedin var framme två gånger i Megans fall och sin biologiska pappa hann hon aldrig ens träffa.

Det var genom ett dna-test som Megan hittade en halvsyster och en faster och via dem fick hon fram att hennes pappa var Johnny Cavalier, 62. Han blev också glad över att hans döttrar hörde av sig efter alla år och började brevväxla med dem.

Fick avboka för corona – pappan hann dö

Johnny bodde på Honduras och i januari 2022 hade Megan bokat ett flyg för att hälsa på honom. Hon var dock tvungen att avboka på grund av att hon fick covid-19.

Flyget flyttades därför fram en månad. Men under den månaden hann Johnny gå bort till följd av sin sjukdom polycystisk njursjukdom som orsakar cystor i njurarna. Megan fick därmed aldrig chansen att träffa sin pappa i verkligheten.

– Det var hemskt. Det var så svårt, jag hatade att vi fick covid den veckan vi skulle åka. Jag har gått i terapi som jag fått genom min adoptionsbyrå, men jag saknar mina biologiska föräldrar varje dag, säger Megan.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN