Hela världen pratar om videon – med det sjuka partytricket

Danielle Lewis.

FOTO: TikTok
33-åriga Danielle föddes utan nyckelben, vilket gör att hon kan röra kroppen på ett ovanligt sätt – ett ”särskilt partytrick”, enligt kvinnan själv.
Trapets-tricket håller på att sluta riktigt illa
0:23

Efter reklamen: Trapets-tricket håller på att sluta riktigt illa

(0:23)

Slå på ljud

”Har du något partytrick?” Var frågan som Danielle Lewis, 33, från England ställde sina TikTok-följare när hon postade en video på sig själv när hon visar upp sin personliga favorit. Det är nog få som har ett lika uppseendeväckande trick som henne – hon kan nämligen föra samman sina axlar mot varandra framför sig själv.

En på en miljon

I hennes TikTok som setts av fler än 1,4 miljoner människor visar hon upp hur hon utan svårigheter kan få sina axlar att nudda varandra. Partytricket är ingen konst för Danielle eftersom hon föddes med sjukdomen Cleidokranial dysplasi (CCD) som gör det möjligt för henne att röra sig på udda sätt.

CCD är en medfödd skelettsjukdom som för många innebär att nyckelbenen inte utvecklas ordentligt. Störd tandutveckling, benskörhet och sned rygg är också vanliga symtom.

Under Danielles TikTok har hon klargjort att endast en på en miljon människor får den ovanliga skelettsjukdomen. Skådespelaren Gaten Matarazzo, känd för sin roll som Dustin i den populära Netflix-serien Stranger Things, är en av de mer kända personerna som fötts med CCD. I Sverige lever uppskattningsvis ett hundratal personer med sjukdomen.

”Ny rädsla upplåst”

Videon har fått över 800 kommentarer och många imponeras av hennes sjuka partytrick. Andra tycker att det är en obehaglig syn.

”DET DÄR är ett partytrick! WOW!”, skriver en person.

”Ny rädsla upplåst”, skriver en annan och taggar en vän.

Andra som sett videon är mer intresserade av sjukdomen i sig. Få känner igen den ovanliga skelettåkomman och vill veta mer.

”Jag vill verkligen veta hur det där ser ut på röntgen”, skriver en tredje som Danielle i sin tur uppmanar att googla.

Troligtvis är det få som kan matcha nivån på Danielles häpnadsväckande partytrick.

FOTO: TikTok

FRÅN FÖRSTASIDAN