Hedvig Lindahl efter fiaskot: ”Håller inte med om att jag är sämst”

Hedvig Lindahl, 39.

Foto: TT
Hedvig Lindahl sågas av experter och supportar efter fiaskot i semifinalen mot England.
Nu slår hon tillbaka:
– Jag håller inte alltid med om att jag är sämst i hela världen, säger målvakten, enligt Expressen.
1:36

Efter reklamen: Svenska damfotbollslandslaget – här är EM-truppen 2022

(1:36)

Slå på ljud

Semifinalen mot England slutade i en tung förlust för Sverige med hela fyra insläppta mål. De två sista målen har varit uppe för diskussion hos experter och supportrar, som menar att landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, 39, borde ha räddat båda skotten.

TV4:s expert Hanna Marklund och SVT:s Daniel Nannskog var båda kritiska till de sista insläppta målen. Men Lindahl själv håller inte med om att det var såpass enkelt.

– Man vill aldrig släppa in fyra mål. Jag lär väl få ta en hel del skit från de som känner sig besvikna över den här förlusten, men jag vet vad som hände där ute. Jag försökte mitt bästa, jag var inte bättre än så här i dag. Jag tycker inte att jag gör något misstag på något av målen faktiskt, säger Lindahl, enligt Expressen.

Magdalena Eriksson skarpa svar – efter attackerna: ”Onaturlig”

Fått attacker online

Men det är inte enbart tv-experter som uttalat sig kritiskt Lindahl. För målvakten har fått hård kritik och mycket skit av svenska supportrar. För Expressen berättar hon om de nedvärderande meddelanden, som bland annat skickas på Instagram.

– Jag hade några meddelanden hur jävla dålig jag är. Det hör ju till vår roll. Jag håller inte alltid med om att jag är sämst i hela världen. Lika mycket som man inte är stjärna, så är man inte sämst heller. Man är någonstans i mitten. När ett lag tappar som vi gjorde, då blir det konstiga situationer. Jag vill göra bättre, men jag gjorde mitt bästa.

Är det inte sjukt att du ska få sådana meddelanden? frågade Expressen.

– Det är så det fungerar i dagens samhälle. Det handlar om att folk inte vet hur man tar hand om sina egna känslor. Det är lättare att skylla på någon. Då får de göra det, skriv till mig, så får jag blocka dem. Det är lugnt.

Anders Svensson "Naked Attraction blir spännande"

Se klippet här!

Foto: TT

SENASTE NYTT!