Harriet stora sorg när hennes älskade katt dog – oväntade beslutet

Tango och Harriet Peace

Harriet förlorade sin katt Tango i en svår olycka.
Då tog hon ett chockartat beslut.
– Jag kunde inte tro mina ögon, säger hon.
0:25

Efter reklamen: Rymdkatten Pico "Har ögon som månen"

(0:25)

Slå på ljud

När Harriet Peace, 28, införskaffade katten Tango var det som att hon hittat hem. Hon älskade djuret som en mor älskar sitt barn. Tango var som hennes bästa vän och hon kunde inte föreställa sig ett liv utan honom.

I september 2021 blev Tango dessvärre ihjälkörd av en bilist och Harriet lämnades i en ofattbar sorg. Djuret som hon kommit att älska så mycket fanns inte längre i livet och Harriet hade det inte i sig att begrava honom.

Omsorgsfullt plockade hon upp Tango och la honom i frysen. Sen åkte hon från hemmet i Skottland till en uppstoppningspecialist i London.

Harriet Peace

Harriet Peace med katten Tango när han fortfarande var i livet.

Harriet Peace / SWNS

”Lät som det perfekta sättet”

Hon frågade specialisten om det fanns ett pris för att få katten tillbaka, om än i en mindre levande form, och fick höra att det skulle kosta cirka 50 000 kronor. Processen skulle dessutom ta flera månader, men varken tid eller pengar var något problem – så länge Tango kom tillbaka.

– Han var som mitt barn, det var en jättestor förlust för mig. Han hade gått igenom så mycket med mig och jag trodde att jag skulle ha honom i minst tio år till. Han var min lilla sidekick. Taxidermi (uppstoppning av djur reds anm.) lät som det perfekta sättet för att få honom att vara med mig för alltid, säger Harriet till The Sun.

Katten Tango

När Tango dog bestämde sig Harriet Peace för att stoppa upp honom.

Harriet Peace / SWNS

Ett SPÖKE skrämmer vettet ut katten

Se klippet här!

Expojkvännen försökte stoppa henne

Alla delade dock inte Harriets besatthet att få tillbaka Tango. Hennes expojkvän tyckte idén var helt bisarr och avrådde henne från att göra tanken till verklighet. Även andra i hennes närhet gjorde samma bedömning, men Harriet brydde sig inte.

– Jag tyckte att det var en fantastisk idé, men jag lärde mig ganska snabbt att andra hade en annan uppfattning, säger Harriet.

Katten Tango och Harriet Peace

Harriet Peace med den uppstoppade versionen av Tango.

SWNS

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Tango är precis likadan som förut”

Den 26 april i år var Tango klar för att åka hem. När hon kom fram till uppstopparen och såg katten var det som att han aldrig lämnat henne.

– Jag kunde inte tro mina ögon. Pälsen och allting... det var fantastiskt. Han var så verklig, säger hon.

Harriet vill nu uppmuntra andra att göra samma sak med sina döda husdjur. Att det skulle vara kränkande eller respektlöst mot djuret tror hon inte en sekund på.

– Tango är precis likadan som förut. Visst, det kanske inte är för alla, men jag kan inte tacka mannen som stoppade upp honom tillräckligt. Efter att ha förlorat min bästa vän var det här den bästa present jag kunde få. Det är mitt livs bästa beslut.

Tango

Tango i dag.

SWNS

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!