Harper Foy, 6, lider av ovanliga hudsjukdomen – nu gör hon succé

Harper Foy

Harper Foys hud växer tio gånger snabbare än normalt.
Hudsjukdomen kräver att hon duschar minst fyra timmar om dagen.
– Hon förtjänar ett liv fyllt med roligheter och glädje, säger mamma Angie.

Harper Foy, 6, från Washington, USA, lider av den ovanliga hudsjukdommen harlekiniktyos, vilket betyder att hennes hud växer tio gånger snabbare än normalt. Huden är både tjock och torr och ömsar mycket skinn.

Hennes mamma Angie, 44, säger till The Sun att hon var rädd att dottern inte skulle våga gå i skolan på grund av sin hudsjukdom. Lyckligtvis har hon nu börjat i förskolan och trivs som fisken i vattnet.

– Det finns folk med samma sjukdom som blir hemskolade, så att Harper kunde börja i förskolan i september är ett sant mirakel för oss, säger Angie till The Sun.

Tvingas duscha fyra timmar om dagen

Inte nog med att Harper Foys hud växer tio gånger snabbare, den blir också väldigt lätt irriterad och hon måste duscha flera gånger per dag för att minska irritationen. Enligt mamma Angie duschar hon minst fyra timmar varje dag.

– Duscharna är ett besvär men de är nödvändiga för att Harper ska kunna klara av dagen. Eftersom hennes hud fjällar så mycket, blir den väldigt kliande och öm och duscharna lindrar mycket av det problemet, säger Angie.

Både Angie och Harper Foys pappa, Kevin, 43, har varit oroliga att Harper ska bli mobbad i skolen. Men av allt att döma har hon många vänner i skolan som hjälper henne om det blir hudbekymmer.

25-åringen har dolt synliga sjukdomen hela sitt liv – visar nu

Harper Foy landade drömjobbet

Harper Foy måste åka hem från skolan och duscha. Angie säger att det funkar nu, men är orolig hur det kommer bli när dottern blir äldre.

– Vi kommer reda ut det där någon gång. Men med hennes attityd så är jag säker att hon kommer övervinna allt hon tar sig an.

Frågan är om inte mamma Angie har rätt. Harper Foy har alltid drömt om att bli barnmodell och det har hon nu blivit. Första giget blev en reklamfilm som kommer ut i början av nästa år.

– Hon är en vacker flicka på både insidan och utsidan och hon förtjänar ett liv fyllt med roligheter och glädje.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Det kan du göra om du om du plötsligt börjar tappa hår

LÄS OCKSÅ: Emma födde dottern Wilma – när hon låg i koma

Instagram

SENASTE NYTT!