Här slår de sönder hjärtstartaren – timmar efter danska stjärnans kollaps

Den danske fotbollsspelaren Christian Eriksen segnade ner på planen i matchen mot Finland. Timmar senare sågs två personer vandalisera en hjärtstartare.

FOTO: Tim Goode/ PA Photos, Buxted Football Club / Twitter
Övervakningskameran fångar hur de två personerna slår sönder hjärtstartaren inne på arenan.
Det sker endast timmar efter att danske fotbollsstjärnan Christian Eriksen kollapsat på planen.

Fotbolls-EM har nu dragit igång – ett år senare än planerat på gund av coronapandemin.

Sverige spelar sin första match mot Spanien i Sevilla under måndagen. Några som kommer vara på plats för att se matchen är Anis don Demina och Sami, artisterna som gjorde den svenska officiella EM-låten Flaggan i topp.

Otäcka bilder under Danmarks EM-premiär

Men EM-turneringen fick allt annat än en bra start.

Under Danmarks EM-premiär mot Finland inträffade något fruktansvärt. Under den 42:a matchminuten sågs plötsligt den danske landslagsspelaren Christian Eriksen, 29, segna ner på planen. Fotbollspelarna larmade sjukvårdare och det danska laget samlades som en skyddande mur kring Eriksen.

Sjukvårdspersonal tog sig snabbt in på planen för att behandla Eriksen. Flera av spelarna på planen sågs märkbart skakade över situationen. Men efter att ha fått behandling på planen, där han till synes fick ta emot hjärt- och lungräddning, bars Eriksen efter en längre tid sedan ut av medicinsk personal. Enligt danska BT lämnade han sedan fotbollsarenan i ambulans. Senare meddelade UEFA att hans läge nu är stabilt.

Den blixtsnabba reaktionen från lagkamraterna och att livräddningen kom igång så fort tros ha räddat den danske spelarens liv.

Slår sönder hjärtstartare

Men nu är det en övervakningsfilm som rör upp känslor i fotbollsvärlden. I klippet ses två personer slå sönder en hjärtstartare inne på en fotbollsarena i östra Sussex i Storbritannien. Det filmades på söndagsmorgonen, bara timmar efter matchen mellan Danmark och Finlad.

Fotbollsklubben Buxted FC kallar tilltaget ”avskyvärt” och vädjar nu efter tips på vilka personerna är.

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik efter Christian Eriksens kollaps under EM-matchen

LÄS OCKSÅ: Svennis om Sveriges EM-chanser: ”De saknar Zlatan”

FOTO: Tim Goode/ PA Photos samt Buxted Football Club/Twitter

Senaste nytt