Gunde om stora förvirringen – med Linn Svahn: ”Tycker synd om henne”

Gunde Svan och Linn Svahn

Är Linn Svahn och Gunde Svan släkt?
Skidlegendaren talar ut om stora förvirringen.
– Jag tycker lite synd om Linn, säger han till Expressen.
0:22

Efter reklamen: Skidtricket går åt skogen – slutar i häftig krasch

(0:22)

Slå på ljud

Det blev inget OS för skidstjärnan Linn Svahn, 22. En axelskada satte käppar i hjulet och i stället för tävling i Peking tvingades hon ägna sig åt rehabilitering i Sverige.

Beskedet blev tufft för en atlet som säsongen innan var världens främsta sprintåkare på damsidan.

Siktet är nu inställt på VM nästa år – och då väljer hon att satsa på ett helt annat upplägg utanför det svenska landslaget.

Linn Svahn

Linn Svahn laddar inför VM nästa år – men inte med det svenska landslaget.

Fredrik Sandberg/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Landslagschefens sorg efter beslutet

– Det här beslutet grundar sig i att jag vill jobba tightare med mitt egna team på hemmaplan och lägga upp en plan som är optimal både för min återhämtning i skadan och utvecklade och motiverande mot mina framtida mästerskapsmål, säger Linn Svahn i ett pressmeddelande.

Landslagschefen Anders Byström tycker det är tråkigt och säger att landslaget kommer att sakna ”en frisk fläkt som sätter färg både i och utanför spåret”-

– Vi har full respekt för hennes beslut och ser fram emot att få tillbaka Linn när tiden är mogen. Min förhoppning är att hon står på startlinjen om inte förr så i alla fall på VM i Planica som är vinters stora höjdpunkt i februari 2023, säger han.

Linn Svahn öppnar upp om spekulationerna kring pappan

”Gunde Svan är inte min pappa”

Linn Svahn må ha gjort sig känd som en snabb blixt i skidspåren, men hon har också gjort sig känd för ett efternamn som lett till total förvirring. Många verkar tro att hon är släkt med skidlegendaren Gunde Svan, 60, och tillsammans har de trendat flera gånger på Google.

I en intervju med Expressen förra året berättade Linn Svahn att hon och Gunde Svan, som stavar utan ”H”, inte är släkt.

– Nej, men jag förstår att folk frågar. Jag har sett några gånger att det kommit upp som förslag på Google: ”Linn Svahn pappa”. Men nej, Gunde Svan är inte min pappa.

Linn Svahn

Linn Svahn är inte släkt med Gunde Svan.

Pontus Lundahl/TT

Gunde Svan: ”Tycker lite synd om Linn”

Även Gunde Svan har tagit del av den totala namnförvirringen och säger att det inte finns något släktband över huvud taget.

– Jag tycker lite synd om Linn att hon ska behöva förknippas med det där och få sådana frågor. Men jag har också förstått att det är många som tror att hon är min dotter. Att jag skulle ha två döttrar, men så är det inte, säger han till Expressen.

Gunde Svan

Gunde Svan tycker lite synd om Linn Svahn.

Anders Jahrner/TT

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Pontus Lundahl/TT, Anders Jahrner/TT

SENASTE NYTT!